Gnezdoto.net
Необикновеното пътешествие на една книга

Необикновеното пътешествие на една книга

Британският актьор Антъни Хопкинс, който стана известен с ролята си на Ханибал Лектър в едноименния филм, заснет по романа „Момичето от Петровка" от Джордж Файфър, разказва пред английски медии една изключително любопитна история, в която главно действащо лице е книгата „Момичето от Петровка".

Няколко дни след подписването на договора за филма, Хопкинс отива в Лондон, за да си купи копие от книгата. За негова изненада обаче се оказало, че в книжарниците в Лондон няма нито една бройка от романа.

Докато чакал на площад Лестър метрото, с което да се прибере до вкъщи, забелязал забравена на една от пейките вещ. За негово учудване се оказало, че е точно търсената от него книга „Момичето от Петровка".

Само по себе си това е едно необяснимо съвпадение, но впоследствие се оказало, че освен всичко друго поставя началото на поредица от изключителни събития.

Две години по-късно, по време на снимки във Виена, Хопкинс бил посетен от Джордж Файфър, авторът на романа. По време на разговора им станало дума и за „Момичето от Петровка" и Файфър споменал, че единственото копие от книгата, което имал, преди време дал на свой приятел, който пък го загубил някъде в Лондон.
Тогава Хопкинс показал на Файфър книгата, която той намерил на пейката в Лондон и авторът с огромно удивление открил на страниците й собствените си бележки.

В крайна сметка се оказало, че книгата е същата.

Източник: manager.bg

Вижте още: 4 УНИКАЛНИ СЪВПАДЕНИЯ В ИСТОРИЯТА

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki