Gnezdoto.net
Магическите илюзии на Роб Гонсалвес – картини, които трябва да погледнеш два пъти

Магическите илюзии на Роб Гонсалвес – картини, които трябва да погледнеш два пъти

Невъзможното е възможно! – това е посланието на картините на канадския художник Роб Гонсалвес (Rob Gonsalves). Всичко, което виждате в първия момент, след малко се оказва нещо съвсем друго. И ако трябва да сме откровени, вероятно неговите творби няма да се харесат на всеки. Но в тях има нещо магическо и притегателно. Което наистина те кара да се замислиш, че всичко е възможно...

Роб Гонсалвес e роден в Торонто в семейство на румънски цигани – емигранти. Още от ранно детство Роб бил увлечен от рисуването, а на 12-годишна възраст вече усвоил техниката на перспективата. Първите си сюрреалистични творби той започва да рисува под влиянието на Салвадор Дали и Ив Танги, а от Рене Магрит и Мориц Корнелис Ешер почерпва елементи на магически реализъм.

След като завършва колеж по архитектура, той сериозно се отдава на изкуството. През 2005 г. Роб Гонсалвес печели престижна награда на канадското правителство за илюстрациите в детската книжка на Сара Томпсън „Imagine a Day" и нееднократно участва в най-престижните изложби и културни форуми в САЩ и Канада.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

Повече за Роб Гонсалвес вижте във Фейсбук

Вижте още: ДНЕШНИЯТ ОБЪРКАН СВЯТ В 18 ИЛЮСТРАЦИИ НА ПАВЕЛ КУЧИНСКИ

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФОТОРАЗКАЗ"

vig vsi4ki