Gnezdoto.net
Български фотограф спечели приз в световен конкурс, състезавайки се с над 80 000 участника

Български фотограф спечели приз в световен конкурс, състезавайки се с над 80 000 участника

Престижният международен конкурс Sony World Photography Awards обяви победителите за 2015 г. Над 80 000 участника взеха участие в тазгодишното издание. Сред отличените с първа награда е и българинът Ясен Георгиев. 

"Winter Dream" - така е озаглавил Ясен своята фотография. Снимката е направена на пистата за нощно каране в Боровец. Творбата му оглави раздела "Туризъм" ("Travel") на категория "Отворено участие" ("Open Competition"). Впечатляващо е, че Ясен дори не е професионален фотограф! 

001
Ясен Георгиев

Категориите на Sony World Photography Awards са няколко. Сред тях е и категорията "National Awards", в която се състезават представители от съответната държава. В "Bulgaria National Award" победител е Емил Рашковски с неговия кадър "A Dreamscape", заснет край Страшното езеро в Национален парк Рила.

002
Емил Рашковски

На второ и трето място са класирани фотографиите съответно на Красимир Матаров и Бойчо Костадинов.

003
Красимир Матаров
 
004
Бойчо Костадинов

Наградата за Ясен Георгиев е фотопарат Sony ILCE-7M2K и смартфон Xperia. Снимката му ще се състезава с победителите от другите раздели в "Отворено участие" . Финалният победител ще получи титлата "Фотограф на годината на Sony 2015", както и парична награда от 5000 щ.д.

Наградата за Емил Рашковски е фотоапарат Sony ILCE-7KB.

Гала вечерята по окончателното награждаване ще се проведе на 23.04 в Лондон. Изложба на всички отличени творби ще може да се види в английската столица от 24.04 до 10.05 т.г., в Somerset House.

източник: worldphoto.org

Вижте още: Български фотографии избрани за "Снимка на деня" от MSN News


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФОТОРАЗКАЗ"

vig vsi4ki