Gnezdoto.net
Български фотограф спечели приз в световен конкурс, състезавайки се с над 80 000 участника

Български фотограф спечели приз в световен конкурс, състезавайки се с над 80 000 участника

Престижният международен конкурс Sony World Photography Awards обяви победителите за 2015 г. Над 80 000 участника взеха участие в тазгодишното издание. Сред отличените с първа награда е и българинът Ясен Георгиев. 

"Winter Dream" - така е озаглавил Ясен своята фотография. Снимката е направена на пистата за нощно каране в Боровец. Творбата му оглави раздела "Туризъм" ("Travel") на категория "Отворено участие" ("Open Competition"). Впечатляващо е, че Ясен дори не е професионален фотограф! 

001
Ясен Георгиев

Категориите на Sony World Photography Awards са няколко. Сред тях е и категорията "National Awards", в която се състезават представители от съответната държава. В "Bulgaria National Award" победител е Емил Рашковски с неговия кадър "A Dreamscape", заснет край Страшното езеро в Национален парк Рила.

002
Емил Рашковски

На второ и трето място са класирани фотографиите съответно на Красимир Матаров и Бойчо Костадинов.

003
Красимир Матаров
 
004
Бойчо Костадинов

Наградата за Ясен Георгиев е фотопарат Sony ILCE-7M2K и смартфон Xperia. Снимката му ще се състезава с победителите от другите раздели в "Отворено участие" . Финалният победител ще получи титлата "Фотограф на годината на Sony 2015", както и парична награда от 5000 щ.д.

Наградата за Емил Рашковски е фотоапарат Sony ILCE-7KB.

Гала вечерята по окончателното награждаване ще се проведе на 23.04 в Лондон. Изложба на всички отличени творби ще може да се види в английската столица от 24.04 до 10.05 т.г., в Somerset House.

източник: worldphoto.org

Вижте още: Български фотографии избрани за "Снимка на деня" от MSN News

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФОТОРАЗКАЗ"

vig vsi4ki