Gnezdoto.net
За посланията на Майка Тереза

За посланията на Майка Тереза

Агнес Гондже Бояджиу - родена през 1910 г. в Скопие. На повечето от вас това име вероятно нищо не им говори, защото в историята на човечеството тази жена остава позната като Майка Тереза. Обявената за „блажена“ от Папа Йоан II монахиня е дарила с добрина, подала ръка и озарила пътя на безброй нуждаещи се. И до ден днешен думите й вдъхновяват и окуражават хората, че щастието е на една ръка от нас, че добродетелите не ни правят уязвими и слаби, а напротив – те са светлината, която ще ни избави от мрака. Докоснат от посланията й е и авторът на книгата „Кръстопът“ Владимир Чеповой. Ето я и неговата лична изповед, споделена в книгата му, за досега си с мъдростта на Майка Тереза:

"Много ви моля да прочетете тези редове след текста на книгата. Тогава ще разберете по-добре целия смисъл, всички думи и усещания, които съм търсил с години, за да се науча по-често да бъда ЩАСТЛИВ.

Слава Богу, на света има хора, които са разбрали много неща и са съумели да споделят с нас опита си. За мен такова откритие станаха последните думи от стихотворението, което Майка Тереза е окачила в приюта за сираци в Калкута.

Ето го и стихотворението:

Някои хора са неразумни и егоистични – въпреки това им прощавайте.

Ако сте проявили доброта, а хората са ви обвинили в тайна корист, въпреки това проявявайте доброта.

Ако сте постигнали успех, около вас могат да се появят много мними приятели и истински врагове – въпреки това се стремете към успех.

Ако сте честни и откровени, хората ще ви мамят – въпреки това бъдете честни и откровени.

Онова, което сте градили с години, може да бъде разрушено за час – въпреки това градете.

Ако сте полетели на крилата на щастието, а утре хората забравят – въпреки това правете добро.

Споделяйте с хората най-доброто, което имате, макар че това никога няма да е достатъчно – въпреки това споделяйте най-доброто, което имате.

В края на краищата ще се убедите, че това се случва между вас и Бога и никога не е било между вас и хората.

Майка Тереза

Няма какво да добавя... Бъдете щастливи!"
Владимир Чеповой, Кръстопът


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗБРАНИ ОТКЪСИ ОТ ИЗБРАНИ КНИГИ"

vig vsi4ki