Gnezdoto.net
7 жестоки истини за любовта, които научаваш едва след като ти разбият сърцето

7 жестоки истини за любовта, които научаваш едва след като ти разбият сърцето

Казвали са ти, че те обичат. Всеки един от тях. А ето те тук, сама, вкопчена в това, което е останало от живота ти. Мислеше си, че ще продължи вечно, затова вложи всичко от себе си, правеше неща, на които дори не знаеше, че си способна, и ето че един ден всичко се разпада. Всичките ти усилия са били напразни.

Да ти разбият сърцето е вероятно една от най-жестоките болки, които можеш да изпиташ в живота. И най-лошото е, че разбитото сърце никога не заздравява напълно. Но такъв е животът. Ако знаехме как ще се развие всяка връзка, може би нямаше да има смисъл да живеем. Щастието се крие в това да приемеш съдбата. А това да я приемеш означава да се отърсиш от мислите „какво би било ако...”. Защото ако можеше да е, то щеше да бъде. В живота научаваме много уроци, но нищо не е по-добър учител от разбитото сърце. Ако сърцето ти наскоро е било разбито, приеми тези 7 жестоки истини за любовта. Те ще направят живота ти по-щастлив.

1. Не всеки, който те обича, те заслужава. И още по-важното – не всеки, който те обича, те оценява. По-добре да си отидеш, отколкото всеки ден да бъдеш приемана за даденост.

2. Любовта невинаги е вечна. Понякога най-великите любовни истории са едни от най-кратките. Любовта не е вечна, но историите са.

3. Понякога хората просто те разлюбват. Вината не е в тях. Просто така се получава, за съжаление. Ще те боли. Винаги боли, когато ти все още искаш да сте заедно, накрая дори може да заприличаш на глупачка. Но любовта невинаги е честна и трябва да го приемеш. Най-хубавото нещо, което може да се случи в такава ситуация, е да бъдат честни с теб.

4. Никога няма да разбереш дали е било любов или привличане. И няма защо да се питаш. Може би ще се обърнеш назад и ще видиш цялата ви връзка като лекомислие и наивност от твоя страна, но ако тази връзка е карала коленете ти да омекват, ако си усещала как сърцето ти се забързва, щом го видиш, вероятно е било любов. Не можеш да дефинираш любовта. Любовта е онова, което не можеш да опишеш с думи. С времето се променяш, променя се и идеята ти за любовта.

5. Често бъркаме идеалната половинка с правилната. Да, има разлика между двете – този, който вярваш, че е подходящ за теб, и този, който наистина е. И, за нещастие, можеш да разбереш истината едва след като срещнеш правилния.

6. Не всеки ще те обича толкова силно, колкото ти него. Единият от двамата винаги обича повече от другия. И наистина е гадно ти да си по-влюбеният, защото винаги другият определя посоката на връзката.

7. Не се страхуваме да продължим, защото си мислим, че не можем. Страхуваме се да продължим, защото знаем, че можем. Страхуваме се, че всъщност нищо от това не е имало значение. А от това боли. Затова се вкопчваме в миналото, крием се в руините, защото е по-лесно от това да се изправим и да съградим един нов град от самото начало.

Източник: dama.bg; Автор: Анкуш Бахугуна


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki