Gnezdoto.net
Седем крачки към изцелението

Седем крачки към изцелението

Какво бихте казали, ако ви кажа, че здравето ви зависи от вас? Какво бихте казали в отговор на твърдението, че болестта е избор? Знаете, че човечеството се движи напред от хората, които твърдо се противопоставят на общоприетото мнение и дръзват да оповестят своите революционни теории. В последните десетилетия такива блестящи умове се появяват и сред редиците на лекарите и учените. Те възраждат вярването, че човекът е единство на ум, тяло и дух. Казвам „възраждат“, защото тази идея е на 5000 години. Тези лекари и учени – новатори, независимо един от друг, достигат до факторите, които са общи за хората, преживели спонтанни ремисии или оздравели след тежко боледуване. Науката нарича това „чудо“, но чудесата се подчиняват на невидими вселенски закони. Подбрах за вас някои нестандартни стъпки към здравето, които били предприети от чудодейно оздравелите. Може да ги приложите както при сериозно заболяване, така и при леко неразположение или чувство на неудовлетвореност и празнота. Могат да се съчетават с всякакви други методи на лечение:

1. Разчистете дома си от стари дрехи, вещи и неща, които не ползвате или не ви радват. Така се освобождава енергия за вашето оздравяване. В Холандия създали фирма за разчистване на дома и вещите на хора с фатални диагнози. Идеята била да облекчат близките им при смъртта им, но каква била огромната изненада да видят, че голяма част от клиентите им чудодейно оздравявали след почистването. Чистенето има метафоричен смисъл на „освобождавам се от ненужното и старото в живота си“.

2. Разчистете речта си от негативни фрази и самоизпълняващи се пророчества. Само фактът, че ви е поставена диагноза, може да влоши физическото ви състояние многократно. Не се отъждествявайте с болестта си, като казвате „Аз съм диабетик, астматик....“. Не изричайте на глас или ум диагнозата си, така й давате самостоятелен живот. Ако се налага да говорите за болестта си, правете го с цел да определите следващите стъпки, които да предприемете. Избягвайте раздумка без цел на тема болестта.

3. Приемете болестта като духовен учител и трансформиращо преживяване. Помислете към какво ви тласка тя, какво ви кара да забележите, което не сте забелязвали преди. Ако сте били работохолик, може да ви принуди да почивате. Ако сте били силно материален човек, може да ви накара да обърнете внимание на духовното в живота.

4. Намерете дълбокия смисъл на живота си, потърсете своето призвание. Често болестта идва, защото не сме на Пътя си. Може би работим неудовлетворяваща работа и погубваме вродените си таланти. Замислете се над думата ремисия – това е повторно свързване с вашата мисия. Удовлетворяващият и смислен живот ще ви донесе изцеление.

5. Създавайте си радост. Болестта идва при сериозните хора. Търсете всичко, което ви разсмива – филми, хора, книги, мероприятия. Тук влизат и всички спонтанни действия – да тичате под дъжда, да играете с деца и да крещите. Направете нещо нетипично за вас и нестандартно, разчупете черупката си. Ако ви липсва радост и спонтанност и най-строгият хранителен режим и физически упражнения няма да ви помогнат.

6. Търсете лечение и практики, които ви радват и ви изпълват с вдъхновение за лечението ви. Правете само неща, за които сте ентусиазирани и силно мотивирани. Ако негодувате срещу храните и билките или упражненията, които са ви предписани, те няма да помогнат. Дори ще ви създадат допълнителен стрес. Изберете лекар, на когото се доверявате и излъчването му ви допада. Не избирайте лекаря заради имиджа му или по препоръка, ако нещо ви спира. Изборът на лечение или специалист, които ви карат да се доверите и отпуснете, е израз на любов към себе си.

7. Приемайте помощ от близките си. Статистиките сочат, че хората, които споделят с близките си за състоянието си и търсят помощ и подкрепа, се възстановяват в пъти по-бързо от хората, които „не желаят да занимават близките със себе си“. Когато не желаем да ангажираме другите със себе си, все едно изпращаме послание към Вселената, че не сме специални и не заслужаваме да живеем. Покажете, че искате да живеете и то добре. Хората, които ви обичат, с радост ще помогнат с каквото могат. Не се страхувайте да сте в тежест, този страх идва от Егото и преодоляването му понякога е част от житейския ни урок. Може би болестта е дошла да ни даде точно този урок...

Всичко това няма да ви струва и една стотинка, но ще ви струва много в емоционален план. За да приложим това на практика се искат сериозни усилия. Старите ни модели ще ни дърпат много назад, но точно те са ни разболели, нали? Здравето си заслужава да платим тази цена!

Вижте повече за Ирина Вълчева-Кръстева и още статии от нея

Вижте още: ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА МИСЪЛТА

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "КОЛЕКЦИЯ ЗДРАВЕ"

vig vsi4ki