Gnezdoto.net
Къде греши новата медицинска концепция

Къде греши новата медицинска концепция

Само за лекари! Всички останали могат да пропуснат тази статия!

Господстващата в съвременната медицина концепция се основава на представата, че биохимичните промени в човешкия организъм са и причина, и патогенетичен механизъм на развитието на болестите. Всички човешки заболявания се разглеждат именно през призмата на биохимичните промени. Върху това се гради и лечението им. Щом са предизвикани от биохимични промени, логично е и лечението да се провежда чрез възстановяването на биохимичните показатели на организма.

Точно тази концепция доведе до откровено изкривяване в медицината, при което лекарите не си представят друго лечение освен изписването на лекарства.

Точно тя стана причина за бурното развитие на фармацевтичната индустрия и създаде ситуация, в която не науката, а фармацевтичните компании определят посоката на развитие на цялата медицина.

Ситуация, в която лекарите не се учат да лекуват, а да дават лекарства. А цел на здравеопазването стана не здравият човек, а човекът, който цял живот трябва да пие шепи лекарства.

За съжаление всички, включително и лекарите, и ръководителите в системата на здравеопазването, толкова са свикнали със съществуващото положение, че го смятат за естествено. Просто никой не забелязва колко парадоксално е то.

Но ако се замислим по-сериозно – нима на държавата не са нужни здрави хора, наистина здрави, а не поддържащи съществуването си с помощ­та на химически препарати? Нима не е очевидно, че това неистово използване на фармацевтични средства влияе на генотипа на населението?

Пред очите ни се нарушава нормалната работа на имунната система при всички хора. И в това няма нищо чудно, ако си припомним факта, че човешкият организъм разполага с цяла система за защита от проникващите чужди вещества, а приемът на каквито и да е лекарства неизбежно разрушава тази защита.

В момента четете откъс от "Книга на живота: За всички, които са се отчаяли, че ще намерят лекарите, способни да ги излекуват" от д-р Евгений Божиев. 

За да стигне до точката на своето действие, фармацевтичният продукт трябва да разруши застаналите на пътя му защитни механизми. Затова честият прием дори на най-безобидните на пръв поглед препарати (например витамините) разрушава имунитета.

Медицината, основана на фармакологично „лечение“, се прави, че не знае това. Защото на фармацевтичните компании не им е изгодно да свиват производството си. Именно затова алтернативните методи за въздействие върху човешкото здраве остават в сянка и не се развиват. И сякаш не съществуват за официалната медицина. Но фактът, че обикновените хора вече са приучени към „лечението“ с лекарства, не е причина да спрем да обръщаме внимание на това безобразие.

Има ли алтернатива? Има! Предлагам нова медицинска концепция, насочена не към предоставяне на финансова изгода на частни компании, а към действителното оздравяване на населението. Огромен плюс в тази концепция е това, че тя дава възможност десетократно да се намали финансирането на здравеопазването при значително подобряване на здравето на хората.

Същността на новата концепция е различното разбиране на причините и механизмите за възникването на болестите. Фактът, че то отговаря на действителността, е проверен през вековете от много поколения. Тази концепция се основава на баланса.

Става въпрос за това, че всяка биологична система, включително и човешкият организъм, е динамична, а не статична. Вътрешната среда в човешкия организъм се променя постоянно. Промените са подчинени на много цикли и приличат на люлеенето на махало. В началото движението е в едната посока, а след това – в обратната. Заболяването идва, когато промяната е само в едната посока. Това всъщност е болестта.

Нашето тяло и всички негови части се намират в постоянно движение. Дори когато спим, ние дишаме, сърцето ни се съкращава и отпуска, кръвта се движи по кръвоносните съдове. Движението започва дълго преди да се родим и продължава до самата ни смърт. Именно движението поддържа живота в тялото ни.

За никого не е тайна, че движението се осъществява с помощта на мускулите. Мускулите са различни: скелетни, сърдечни, мимически, на храносмилателната и дихателната система и т.н. Но всички те притежават едно общо свойство – способността да се съкращават и отпускат.

Мускулите съставляват повече от половината маса на човешкото тяло. Именно благодарение на мускулите се движим, виждаме, говорим, чуваме, ядем, преработваме храната, възпроизвеждаме се. Изобщо всичко, което правим, го правим с помощта на мускулите. Те са в основата на съществуването на тялото ни. Но пак те са и главните източници на проблемите ни. Мускулите могат да ограничават движенията ни, да нарушават храносмилането ни, дишането ни, сърдечната ни дейност и т.н. На практика всички болести са свързани с нарушаване дейността на мускулите.

А кога се нарушава дейността им? Когато се наруши балансът.

Мускулът трябва да се съкращава и отпуска. А ние насочваме всичките си усилия към съкращаването, като забравяме за отпускането. Всеки стрес също съкращава мускулите и в крайна сметка се получава постоянно мускулно напрежение. Това напрежение не само променя фигурата, отразява се на походката и затруднява движенията, но и нарушава работата на вътрешните органи, които са свързани с определени мускули. Нарушава и енергийните потоци в тялото, което води до енергиен дисбаланс, а това също влияе негативно на състоянието на организма.

Почти всички хора след четиресет години, а мнозина и доста преди това, изпитват постоянно мускулно напрежение. За да се излезе от това патологично състояние, не трябва да се пият купища лекарства, а просто да се свали мускулното напрежение, като по този начин се възстановява балансът в организма.

Ако в часовете по физическа култура в училищата децата не се занимават с глупости, а придобият тъкмо тези знания – как работи тялото, как е устроено, по какви закони функционира, как да го поддържаме работоспособно до преклонна възраст – тогава и болните ще намалеят значително (тъй като ще боледуват само мързеливците), и щатът на медицинските работници ще може да се съкрати значително, и половината лечебни заведения ще бъдат закрити. Защото всеки човек ще може самостоятелно да се поддържа в добро здраве, без да прибягва до услугите на лекар и вземането на лекарства.

В новата концепция обаче има едно съществено „НО“: загубите за фармацевтичната мафия. Ако това, което предлагаме, се направи, девет от десет фармацевтични компании ще трябва да се закрият като излишни. Затова и медицината никога няма да премине към новата концепция...

откъс от книгата "КНИГА НА ЖИВОТА. ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ОТЧАЯЛИ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ЛЕКАРИТЕ, СПОСОБНИ ДА ГИ ИЗЛЕКУВАТ" от д-р Евгений Божиев

Доктор Евгений Божиев е завършил факултета за подготовка на лекари за авиацията и космонавтиката в Ленинградската военномедицинска академия. Специализира неврология, неврофизиология, психотерапия, мануална терапия, остеопатия, оздравителни техники. Неговите уникални методи за самолечение са проверени от над 30 години медицинска практика.

Всяка болест може да бъде излекувана, а всеки човек може да върне здравето и младежкия си вид, убеден е доктор Евгений Божиев.

И за това е необходимо едва половин час на ден, прости упражнения и ясно разбиране на причините за възникване на болестите, както и механизма на тяхното развитие.

Една книга, която ще ви покаже, че можете сами да поддържате тялото си здраво и жизнено, независимо от възрастта.

Лесни техники за избавяне от конкретни заболявания, методи, упражнения и съвети за справяне с произтичащите от тях болки и неразположения, общи принципи за поддържане на добро здраве.

Когато прочетете тази книга, ще се убедите, че доброто здраве, за което всички ние мечтаем, не е толкова трудно постижимо, а тя ще се превърне в безценен наръчник за всеки ден.


"КНИГА НА ЖИВОТА: ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ОТЧАЯЛИ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ЛЕКАРИТЕ, СПОСОБНИ ДА ГИ ИЗЛЕКУВАТ" ОТ ЕВГЕНИЙ БОЖИЕВ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако сте се уморили от честите посещения в медицинските кабинети и купищата лекарства, които трябва да приемате, ако въпреки тях не получавате изцеление, може би е време да потърсите друго решение...

kniga na jivota january 2022 650x650 min

Една книга, която разрушава много от традиционните възгледи за развитието на заболяванията... Всеки има право да знае, че може сам да поддържа организма си в добро състояние.

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq 03 2024 min

Промоцията продължава до 18 март 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "КОЛЕКЦИЯ ЗДРАВЕ"

vig vsi4ki