Gnezdoto.net
Какво най-често предизвиква болките в стомаха

Какво най-често предизвиква болките в стомаха

Много хора имат проблеми със стомаха поради стрес. И наистина, точно стресовите ситуации, активирайки парасимпатиковата нервна система, предизвикват промени в лигавицата на стомаха, които се наричат „гастрит“ и „язвена болест“.

Преди години учеха на това всички лекари в нашата страна.

Впоследствие, в името на печалбите на фармацевтичните компании, започнаха да учат младите лекари, че за тези заболявания е виновна бактерията хеликобактер пилори.

Точно тя, видите ли, предизвиквала развитието на гастрита и язвената болест. И подкрепят твърдението си с довода, че при тези болести я откриват в стомаха по-често, отколкото когато ги няма.

А се премълчава фактът, че бактерията просто обича кисела среда, която се получава в стомаха при активирането на парасимпатиковата система, водеща до развитието на гастрит и язва. Щом има бактерия, значи тя е виновна.

Защо обръщам вниманието на това? Защото лечението в първия и във втория случай ще бъде съвсем различно.

В момента четете откъс от "Книга на живота: За всички, които са се отчаяли, че ще намерят лекарите, способни да ги излекуват" от д-р Евгений Божиев. 

Ако е виновен стресът, е достатъчно да пием валериан. Той прекрасно успокоява раздразнението на стомашната лигавица, особено ако го съчетаем с лайка и невен.

И за няколко дни всичко ще мине, лигавицата ще се възстанови. Но тогава фармацевтичната компания ще остане без печалба. Само от билки не се забогатява.

Ако пък е виновна бактерията хеликобактер, тя трябва да се изтребва с антибиотици, които никак не са евтини.

После поне две години ще се възстановява микрофлората на червата, която е била унищожена от същите тези антибиотици. А това вече ще струва солидна сума на човека, който е имал неблагоразумието да се стресира.

Освен това добавят и препарата „Де-Нол“, който е сол на бисмута (тежък метал от групата на арсена).

Само за две седмици прием на лекарството черният дроб се съсипва и след това са му нужни няколко години да се възстанови, като при това се поглъщат шепи други лекарства.

Такава на пръв поглед незначителна подмяна на виновника за едно заболяване веднага се превръща в огромна печалба за фармацевтичните компании. И това е само при „лечението“ на гастритите и язвената болест!

Ако нямате излишни пари и желание да ги подарявате на аптеките, проумейте, че тези заболявания са свързани само със стреса. Престанете да нервничите, пийвайте валериан с невен и лайка на гладен стомах и всичко ще мине!

откъс от книгата "КНИГА НА ЖИВОТА. ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ОТЧАЯЛИ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ЛЕКАРИТЕ, СПОСОБНИ ДА ГИ ИЗЛЕКУВАТ" от д-р Евгений Божиев

Доктор Евгений Божиев е завършил факултета за подготовка на лекари за авиацията и космонавтиката в Ленинградската военномедицинска академия. Специализира неврология, неврофизиология, психотерапия, мануална терапия, остеопатия, оздравителни техники. Неговите уникални методи за самолечение са проверени от над 30 години медицинска практика.

Всяка болест може да бъде излекувана, а всеки човек може да върне здравето и младежкия си вид, убеден е доктор Евгений Божиев.

И за това е необходимо едва половин час на ден, прости упражнения и ясно разбиране на причините за възникване на болестите, както и механизма на тяхното развитие.

Една книга, която ще ви покаже, че можете сами да поддържате тялото си здраво и жизнено, независимо от възрастта.

Лесни техники за избавяне от конкретни заболявания, методи, упражнения и съвети за справяне с произтичащите от тях болки и неразположения, общи принципи за поддържане на добро здраве.

Когато прочетете тази книга, ще се убедите, че доброто здраве, за което всички ние мечтаем, не е толкова трудно постижимо, а тя ще се превърне в безценен наръчник за всеки ден.


"КНИГА НА ЖИВОТА: ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ОТЧАЯЛИ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ЛЕКАРИТЕ, СПОСОБНИ ДА ГИ ИЗЛЕКУВАТ" ОТ ЕВГЕНИЙ БОЖИЕВ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако сте се уморили от честите посещения в медицинските кабинети и купищата лекарства, които трябва да приемате, ако въпреки тях не получавате изцеление, може би е време да потърсите друго решение...

kniga na jivota january 2022 650x650 min

Една книга, която разрушава много от традиционните възгледи за развитието на заболяванията... Всеки има право да знае, че може сам да поддържа организма си в добро състояние.

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq 03 2024 min

Промоцията продължава до 18 март 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "КОЛЕКЦИЯ ЗДРАВЕ"

vig vsi4ki