Gnezdoto.net
Истинска история за приятелство между животни

Истинска история за приятелство между животни

Сетих се за нея преди няколко дни.
Днес пък се опитах да отворя някакви снимки, показващи приятелство между животни, но не успях. Та се сетих да я споделя.

Една от последните зими се случи доста студена. В селото, където живеят свекъра и свекървата, снегът се задържал доста дълго, студът бил сериозен. Техен съсед се съжалил над дворното куче – онова, дето е вързано на синджир и си има къщичка – и го прибрал в обора при магарето. При магарето е по-топло, отколкото в кучешката колиба.

Около седмица песът и магарето живели заедно, топлели се, компания си правели. Студът преминал, дошло време кучето да се върне на двора.
Разделили се животните. Изнизали се пролетта и лятото. Дошла есента – реколта се прибира, изсипва се царевицата на двора и чака да я прибeрат в чита.
Стопанинът си работел нещо на двора при животните, магарето било вързано, а кучето – пуснато от синджира. Работи си човекът, гледа – отива кучето до купа царевица, взима един кочан и я премъква нанякъде

Зачудил се какво става и втория път вече проследил "крадеца" – яде ли я царевицата, що ли?

Какво мислите? Кучето носело кочана на магарето, защото то пък не стигало до царевицата.
Оставя я на земята пред него, ляга и го гледа - щом си изяде магарето царевицата, кучето отива за нов кочан и така няколко пъти. Явно не било забравило студената зима и топлия обор.

Това се казва "Приятел в нужда се познава". Не мислите ли?

Автор: Нела Калова/azkenkal.blogspot.cоm

За пореден път животните ни доказват, че доста често са много по-човечни от нас. Посланието, което искаме да ви отправим чрез тази, на пръв поглед, обикновена история от селския бит, е да не забравяме добрините, които ни правят и ние самите да не спираме да творим добри дела за околните. Ако взаимно си помагаме, животът ни ще бъде по-лесен, по-смислен и по-щастлив.

Вижте още: ПЪТЯТ НА ЕДНА УСМИВКА, КОЯТО ПРОМЕНЯ СВЕТА

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki