Gnezdoto.net
Ако ситуацията не ви харесва, имате три варианта на действие. Само три!

Ако ситуацията не ви харесва, имате три варианта на действие. Само три!

Например не харесвате работата си. Плащат ви малко, а ви карат да работите много. Екипът е токсичен, началникът се заяжда с вас или непрекъснато се случват някакви неприятности.

Можете да напуснете и да потърсите нещо по-добро. Тоест да прекратите тези отношения.

Можете да се примирите и да не очаквате нещо повече. На този етап това е таванът ви. Нямате по-добър вариант и не можете да разчитате на нещо по-добро. Примирявате се, изпълнявате нарежданията и търпите. Но все пак предприемате нещо: повишавате квалификацията си, лека-полека си търсите нова работа...

Можете да поведете битка за своите права. Изисквате и се карате. Това е възможно. Но тогава няма смисъл да се оплаквате от ответните удари и лошото отношение. Осъзнавали сте с какво се залавяте, когато сте започвали борбата. Резултатът е неясен, но пък запазвате самоуважението си и знаете какво правите.

Този алгоритъм работи във всяка ситуация. Не ви харесва отношението и поведението на любимия или на някой роднина? Ето ги трите варианта на действие: да се разделите, да се примирите или да се борите, получавайки удари и понасяйки загуби.

Не ви харесват законите и изискванията на някоя институция? Ето ви същите три варианта: да закриете бизнеса и да заминете в друга страна, да се борите или да се примирите.

Само си помислете, колко хора се оплакват и измъчват, без да решават нищо!
Работата ми е лоша, но не искам да напускам. С какво ще живея?
Не, няма да търпя и да се примирявам. Но и няма да търся друго – наясно съм, че нищо няма да намеря, няма смисъл дори да опитвам. Но се чувствам зле! Измъчвам се! Как да го понеса? Той защо се държи така с мен?

Или пък уж започват борба. А после се чудят, че получават ответни удари и се оказват замесени в конфликти. И отново негодуват: Ама аз съм прав! Защо започнаха да воюват с мен? Той защо не ме чува и ми отговаря толкова рязко?

Всеки вариант има своите последици. Налага се да пожертваме едно и да приемем друго. Ако не осъзнаем това, може да провалим живота си. И да станем жертва на обстоятелствата. Това се случва неусетно. Човекът се оплаква и търси решение, но все не го намира. А решения има. Цели три. Само че той не избира нито едно от тях.

Тогава вместо него избират други хора. И енергията му изтича безвъзвратно. Идват болестите и неуспехите. Тогава се налага отново да си припомни трите варианта на действие. А също и последиците от всеки вариант.

От книгата „Калейдоскоп на живота“, автор: Анна Кирянова

Прелиствайки страниците на „Калейдоскоп на живота“, ще размишлявате над жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

Книгата съдържа 156 малки истории, леки, приятни и разбираеми, които ще стоплят душата ви, ще ви подскажат решение, ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki