Gnezdoto.net
Как да разпознаеш „мъжката сила“ в човека до теб

Как да разпознаеш „мъжката сила“ в човека до теб

Мъжката сила прави мъжа успешен, желан, интересен, богат. Тя прави мъжа Мъж. Към такива мъже се стремят, уважават ги, с тях е спокойно и приятно. До такъв човек изпитваш чувство на защитеност във всеки период от живота.

Но какво е „мъжката сила“? Често я описват погрешно. Например един човек внушавал на свой приятел, че трябва да проявява мъжка сила спрямо сина си. Да не му позволява да капризничи и да изпада в истерии. Да му се развика хубавичко и да му отвърти такъв шамар, че да види звезди посред бял ден. Това е то демонстрацията на сила! Иначе синът нямало да уважава баща си и щял да се разлигави като жена. Един вид, лично аз така ги възпитавам моите.

Една сутрин четиригодишният син на този баща, който бил съветван от своя приятел, устроил цял концерт, защото не искал да се облича и да ходи на детска градина. Бащата погледнал спокойно малчугана от висотата на своя ръст, а после нежно и здраво взел пищящото и съпротивляващо се дете в силните си ръце. Спокойно облякъл якето му, сложил шапката и обул ботушките. Нежно, спокойно, без да каже и дума. После го вдигнал във въздуха, като перушинка, сложил го на пода и казал:

– Е, какво, ще ходим ли на градина, Игорьок?

Казал го спокойно. А Игорьок кимнал. Той се бил успокоил напълно. И усетил силата. Не разрушителната и наказващата, а добрата, но властна сила. Истинската сила на бащата. Момченцето запомнило тази случка завинаги и като пораснало, я разказвало, когато ставало дума за мъжката сила.

Веднъж една млада съпруга внезапно изпаднала в истерия. Случва се. Започнала да крещи на мъжа си и дори се опитала да го удари. Двамата вървели по тъмна безлюдна улица и в яда си жената се заканила да избяга накъдето ѝ видят очите и тръгнала да пресича. Но мъжът, без да отговаря на обидите ѝ, спокойно я спрял, взел я на ръце и я понесъл. Мълчаливо. Събрал всичките си сили и я понесъл на ръце.

Носил я дълго, чак докато не се успокоила и не заплакала тихичко. Тя разбрала колко по-силен от нея е мъжът ѝ. И как умее да контролира силата си. Сила, която никога няма да използва против по-слабия от него и против онзи, които обича... Жената никога повече не се държала по този начин. Мъжката сила на съпруга ѝ я успокоила и изцелила. До него тя се чувствала защитена.

Мъжката сила не е просто сила. Това е и умението да се владееш. Да се контролираш. Да подкрепяш по-слабите от теб и да им прощаваш. Съзнателно да контролираш и съзнателно да щадиш. Без да ставаш по-слаб от това – тъкмо обратното, от сдържаността и великодушието мъжката сила само расте.

А истеричните мъже нямат мъжка сила, макар да са агресивни, да нападат и жестоко да наказват по-слабите от тях. Те могат хубавичко да наредят дете или жена и дори се гордеят с това.

Онези, които притежават истинска мъжка сила, постигат много в живота. Дори не постигат, а получават и завоюват. Силата на мъжа е във великодушието, а не само във физическата сила или в желязната воля. С такива мъже жените разцъфтяват. Децата също...

От книгата „Калейдоскоп на живота“, автор: Анна Кирянова

Прелиствайки страниците на „Калейдоскоп на живота“, ще размишлявате над жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

Книгата съдържа 156 малки истории, леки, приятни и разбираеми, които ще стоплят душата ви, ще ви подскажат решение, ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki