Gnezdoto.net
Кой е най-добрият начин да преодолееш трудното време…

Кой е най-добрият начин да преодолееш трудното време…

За един предприемач настъпили трудни времена. Нямал клиенти, трябвало да изплаща кредити, партньорът му излязъл от бизнеса и взел каквото още можело да се вземе. Налагало се да работи здраво, за да успее поне да задържи бизнеса на повърхността, да спаси производството и продажбите. Трудел се, търсел изход, водел преговори. Трябвало да влага пари в реклама, да плаща на работниците. Но парите се топели. Тежко време дошло. И той започнал втора работа като таксиметров шофьор.

Вечер и през нощта карал такси. Бил отличен шофьор, възпитан човек и интересен събеседник за онези, които сами проявявали желание да поговорят с него или да му разкажат историята си. Предприемачът таксиджия пускал музика по желание на клиентите, подавал ръка на дамите, отварял им вратата, карал внимателно и плавно, усмихвал се на място... Той не виждал нищо срамно в допълнителната си работа, пък и тя го увлякла. И докато карал таксито и общувал с хората, започнали да му хрумват гениални идеи за бизнеса. Измислил просто блестящ план за измъкване от кризата.

И изведнъж започнали да му се обаждат и да му пишат точните хора, да му предлагат полезно сътрудничество. Появили се инвеститори, намерил се и нов бизнес партньор. Всичко тръгнало нагоре от само себе си, силите му започнали да се възвръщат. И как станало това? Той променил типа дейност, но не просто го променил, а се потопил изцяло в процеса. От което последвали три неща. Първо, отдалечил се от проблемите. Второ, успокоил се, като разбрал, че няма да умре от глад и ще може да храни семейството си. Трето, прекарвал повече време в общуване, усъвършенствал други навици, пътувал из града, срещал се с нови хора, слушал разни истории, музика... Което за него било своеобразна почивка – а той отдавна не си го бил позволявал.

Ако беше продължил борбата, без да се отвлече от проблемите и да превключи на друга вълна, този човек щеше съвсем да остане без сили и да се предаде. И щеше да загуби всичко. Ако се беше отдал на забавление и удоволствия, на клубове и курорти, би загубил всичко още по-бързо. Да седне със скръстени ръце, да хвърли всичко и да започне да хленчи – това пък е съвсем задънена улица. А той се заел с желание с полезна дейност, която задоволявала основните му потребности. И така да се каже, напълнил резервоара си с бензин. Заредил акумулатора си.

Когато си в трудна ситуация, прекрасен начин да подобриш положението е да положиш поносими усилия в друга област. Да действаш конструктивно. Или да си намериш допълнителна работа, или да ремонтираш дома си, или да научиш нещо полезно, ново; дори да се заемеш със здравето си, да влезеш във форма – това е спасително и полезно.

Важното е да вършиш това „друго“ с желание и ентусиазъм, да го вършиш добре. Така можеш „да се заредиш с енергия“; хората ще го усетят. Клеймото „неудачник“ няма да се стовари върху онзи, който е зает с успешен и полезен труд. Това е прекрасен начин да преодолееш трудното време.

От книгата „Калейдоскоп на живота“, автор: Анна Кирянова

Прелиствайки страниците на „Калейдоскоп на живота“, ще размишлявате над жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

Книгата съдържа 156 малки истории, леки, приятни и разбираеми, които ще стоплят душата ви, ще ви подскажат решение, ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki