Gnezdoto.net
Кой психологически тип хора със сигурност ще ви предадат

Кой психологически тип хора със сигурност ще ви предадат

Това са страхливците. Не всеки предател е страхливец – понякога дори много силни и смели хора предават по някакви свои съображения: заради изгода, отмъщение или завист. Но всеки страхливец е предател. Той непременно ще ви предаде – заради най-малката опасност, най-микроскопичната и хипотетична опасност; ако има вероятност да пострада дори съвсем незначително; ако вашата ситуация може да го докосне и одраска. Колкото и да е мъничко...

Ако забележите, че човекът е страхлив, простете му. Това е слаба, увредена личност. Той може да изглежда уверен, силен и безстрашен, може да говори директно и рязко, гръмко да провъзгласява критичните си съображения, да напада другите. Но това не означава нищо. Страхливостта е дълбоко в него. Няма как да я видиш. Както се казва, страхлив е „в червата“.

Страхливецът се бои за живота си, за репутацията си и за парите си. Като всички нас. Но той се страхува дребнаво. Не може да преодолее страха си, а и не иска. Освен това внимателно го крие зад нападките към другите, като демонстрира увереност. Обаче щом възникне опасност от загуба, дори и най-незначителна, дори хипотетична, страхливецът ще избяга.

Разбира се, ще го обясни по друг начин: „Трябва да сме над нещата“, „не бива да се намесваме в чуждите конфликти“, „всеки си има собствена карма“, „трябва да мисля за семейството си“ – нека го нарича както си иска. Уплашил се е. Изнизал се е с бързи стъпки. Направил се е, че не вижда как измъчват куче, макар че толкова пъти е говорил за любовта си към животните. Или не е забелязал как обиждат приятеля му. Макар да е говорил с апломб за ценността на приятелството. Или си е затворил очите пред нечий тормоз. Защото това са все опасни неща и страхливецът може да пострада. Например може да загуби благоволението на началството или да си развали отношенията с колегите. Може абонатите да се отпишат от видеоканала му и да спре да печели от реклама. Може да не му дадат премия. Може да получи един по мутрата, извинете. А това е болезнено и опасно.

Простете на този човек. Зачеркнете го от списъка на приятелите или другарите си. Страхливецът не може да бъде нито приятел, нито другар. Той е болен от предателство. То си е вътре в него. Страхливостта е просто симптом. Болестта е предателството. Който е проявил страх в нещо дребно, после ще ви предаде на едро. И ще ви отмъсти заради собствената си страхливост. Страхливците са отмъстителни. А отмъщението на страхливеца е предателството.

От книгата „Калейдоскоп на живота“, автор: Анна Кирянова

Прелиствайки страниците на „Калейдоскоп на живота“, ще размишлявате над жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

Книгата съдържа 156 малки истории, леки, приятни и разбираеми, които ще стоплят душата ви, ще ви подскажат решение, ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki