Gnezdoto.net
Невидимият вампир, който ограбва живота ви…

Невидимият вампир, който ограбва живота ви…

Посочете онзи, който ви е принудил да правите това... Принудил ви е чрез шантаж, заплахи, побои или ви е заставил с пистолет.

И кажете: „Ето го този, който ме принуди:

• да живея с нелюбим човек;

• да работя нелюбима работа;

• да се напивам;

• да ям повече, отколкото трябва;

• да се откажа да спортувам;

• да взема скъпа вещ на кредит;

• да се срещам с нелюбими и неприятни хора, да слушам токсичните им приказки и да им разказвам за себе си“...

Може да се изброява още дълго.

А сега нека да назовем името на онзи или онези, които ни принуждават да правим всичко това. Принуждават ни насилствено.

Ако не можем да посочим никого, се налага сами да поемем отговорността. Да, обстоятелствата трябва да се отчитат. Понякога те не зависят от нас. Да, не бива да се самообвиняваме. Не бива да поставяме въпроса така: а моята вина каква е? Просто трябва да си признаем честно, че това е наш избор, никой не ни е принудил. И носим пълната отговорност за избора си.

Тогава вече ще намерим сили за решението. Ще усетим, че сме свободни. Свободни сме да вземаме решенията си. Което значи, че отново можем да направим избор. Или да не го правим. Всичко е в нашата власт.

Ако все още не сме способни да вземем решение, може да почакаме. Но да положим усилия, за да извлечем максимална полза и да сведем до минимум неудовлетворението в дадената ситуация. Но така или иначе, силите ни ще укрепват. Ако сами правим нещо или го притежаваме, сме свободни в избора си.

Докато има Някой, мъгляв и загадъчен, когото тайно обвиняваме, този Някой ще управлява нас. От една страна, това е удобно – виновният е той! От друга – нищо няма да се промени към по-добро, докато ни управлява този призрак. Прогонете го. Поемете отговорността сами.

Признайте, че действате без принуда, с ясен ум и добра памет. И усетете прилива на енергия, с която доскоро сте захранвали невидимия Някой. Злия призрак от дълбините на подсъзнанието. А сега сте го прогонили. И никога повече не го допускайте в живота си.

Онова, което сме направили сами, можем и да поправим сами. Или да потърсим помощ. Но не бива да храним повече невидимия вампир. Той е в състояние да погълне живота ни, щастието и здравето ни...

От книгата „Калейдоскоп на живота“, автор: Анна Кирянова

Прелиствайки страниците на „Калейдоскоп на живота“, ще размишлявате над жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

Книгата съдържа 156 малки истории, леки, приятни и разбираеми, които ще стоплят душата ви, ще ви подскажат решение, ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki