Gnezdoto.net
Къде се крие истинското щастие? снимка: figurasdraugi.lv

Къде се крие истинското щастие?

  • автор: Гергана Лабова
  • категория: Мъдрост

7 милиарда души. 7 милиарда съдби. 7 милиарда мечти. И всичките обединени от една тънка червена нишка - вечното търсене на щастието. На този копнеж е посветена и следващата притча. Надявам се, че, след като я прочетете, ще сте една крачка по-близо и до вашата мечта за щастлив живот...

Някога, когато светът бил още млад и пълен с изобилие, всеки, който искал истинско щастие, го получавал. То било навсякъде. Нямало нужда го търсиш, само да го пожелаеш. Времето минавало и хората толкова свикнали с леснодостъпното щастие, че започнали да го приемат за даденост и да не го пазят. Защото когато приемеш нещо за даденост, спираш да го цениш. Така е със здравето, с приятелите, с любовта, така е с всичко...

Бог, разочарован и огорчен, че не оценяват дара му, решил да даде урок на хората. Повикал два ангела и им дал задача: „Скрийте истинското щастие от хората. Когато почувстват колко пуст ще е животът им без него, отново ще си спомнят колко им е ценно. Отново щего пазят и подхранват, за да остане с тях завинаги. И Ангели мои, скрийте го така, че само най-достойните да го открият..."

Божествените създания решили да направят фалшиви копия на щастието и да ги поставят на различни места. Първо проникнали в съкровищницата на най-богатия град и скрили фалшификата между хиляди златни монети, под пластове скъпоценни камъни. След това полетели към върха на най-високата планина. Там се намирала централата на най-успешната корпорация в света. Невидимите ангели проникнали зад стените й и скрили фалшивото щастие в кабинета на върховния мениджър. Последната им спирка била зала с размерите на малък остров. Тук всеки можел да получи визията, за която мечтаел - перфектно тяло, буйна коса, нежна като на бебе кожа... Накрая им останала най-важната задача – да скрият истинското щастие. През нощта, докато всички спяли, ангелите влезли в сърцето на всеки мъж и всяка жена и скрили щастието там...

Оттогава хората се опитват да го намерят. Повечето попадат на фалшификатите и лесно приемат измамата за истина. Малцина са истинските щастливци, които успяват да погледнат в сърцето си и да открият скритата там божествена благословия...

Мислим си, че щастието се измерва в пари, успехи и лъскава визия. Заблуждаваме се, че когато получим всичко това, нищо няма да ни липсва. Но накрая се оказва, че грешим. Без щастието, което идва от сърцето, луксозният живот е само бляскава опаковка без съдържание, красива рамка, която краси гола стена вместо ценен шедьовър. Ако се научим да се вглеждаме първо в това, което е в нас, и после в това, което е около нас, ще водим истински пълноценен и щастлив живот.

Вижте още статии на Гергана Лабова и допълнителна информация за нея...

Вижте ощеСъкровището - притча за щастието, любовта и самозаблудите


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki