Gnezdoto.net
На тебе, дъще снимка: jenniferotchy.com

На тебе, дъще

  • автор: Гергана Лабова
  • категория: Мъдрост

Едно майчино писмо. И нашият поклон пред най-великата проява на себеотрицание. Поклон пред най-божественото чувство в душата на една жена. Поклон пред безграничната любов на майката... 

Не ме кори, не се сърди, че старостта ме сграбчва, дъще моя. Не се дразни, че побелявам и все по-честичко забравям. Спомни си, дъще моя, ръчички как протягаше към мен, когато бе детенце. Как търсеше ме жадно ти, как искаше да ти помагам, а устните ти трепетно шептяха и като огънче горяха с това прекрасно "Мамо!".

На тебе, дъще, дадох очите си. Виждаш ли сълзите, утаени в тях? Исках да плача аз, за да не плачеш ти.
На тебе, дъще, дадох лицето си. Виждаш ли умората по него? Исках да не спя аз, за да спиш спокойно ти.
На тебе, дъще, дадох сърцето си. Виждаш ли белезите на майчината болка и любов? Исках да страдам аз, за да не страдаш ти.

На тебе, дъще, дадох силата си. Исках никога да не се предаваш. Знам, че си срещала и ще срещаш трудности по пътя си, но не забравяй, че аз съм с теб, до теб. И вярвам в теб.
На тебе, дъще, дадох смелостта си. Исках никога да не се страхуваш. Знам, че си срещала и ще срещаш опасности по пътя си, но не забравяй, че аз съм с теб, до теб. И вярвам в теб.
На тебе, дъще, дадох вярата си. Исках никога да не се съмняваш - в себе си, в щастието, в мечтите си. Знам, че си срещала и ще срещаш разочарования по пътя си, но не забравяй, че аз съм с теб, до теб. И вярвам в теб.

На тебе, дъще, дадох любовта си. За да е горещо сърцето ти.
На тебе, дъще, дадох прошката си. За да е в мир умът ти.
На тебе, дъще, дадох живота си. За да диша душата ти.

На тебе, дъще, дадох себе си.

Мама

Посвещава се на майка ми, Анна Лабова. Благодаря ти, мамо, че те има в живота ми!

Вижте още статии на Гергана Лабова и допълнителна информация за нея...

Вижте още: Благодаря ти, мамо, и прости!


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki