Gnezdoto.net
Ние не сме нашето минало снимка: thelane.com

Ние не сме нашето минало

  • автор: Даринка Янева
  • категория: Мъдрост

Ние не сме изборите, които сме направили. Ние не сме детето, което някога сме били. Ние не сме нашите провали или неуспехите си от вчера. Ние не сме всичко лошо, което някога ни се е случило.

Миналото често определя нашите избори, но невинаги ни дава най-добрата перспектива. Нашите чувства и мисли не могат да го променят. Нашето бъдеще също не ни принадлежи. Бъдещето, към настоящия момент, е сaндък с безценни възможности, но то няма да се разгърне пред нас, ако ни води инерцията на нашето минало, която ни ограничава и не ни позволява да растем и да се развиваме. Ние никога не сме били и никога няма да бъдем нашето минало.

"Не живей в миналото, не мечтай за бъдещето, концентрирай се върху настоящето." – Буда

Може да сме приключили с миналото, но то не е приключило с нас. От нас зависи да скъсаме тежките окови и да продължим уверени по пътя си. Животът е една безкрайно приключение, изпълнено с безброй подаръци и избори. Какво става, ако спрем да се борим за това, което сме постигнали, или за това, което не сме? Може би именно в този момент пред нас ще се очертаят нови възможности и перспективи. Какво ще се случи, ако спрем да желаем всичко отминало да е било по-различно? Може би именно тогава,ще се видим как вървим уверени към своето бъдеще.

"Не е по силите ни да върнем вчерашния ден, но може да загубим утрешния." – Линдън Джонсън

Днес трябва да сме благодарни, че миналото не определя нашето бъдеще. Ние сме перфектният резултат, кулминацията от своите решения и обстоятелствата, в които сме били поставени. Ние сме създадени, за да живеем по-добър живот, по-спокоен, по-изобилен. Ние сме родени с всички необходими инструменти, за да постигнем своите върхове, и трябва да вярваме, че можем да ги покорим. Имаме способността да се борим и да спечелим.

Притежаваме умението да прощаваме, така че горчивината да не ни контролира повече. Имаме способността да разграничаваме истината от лъжата.

Ние не се определяме от пречките и спънките, които са се появили по пътя ни. Трябва да се дефинираме само от смелостта, с която откриваме, че можем да изградим нови пътища.

Ние не се определяме от разочарованията, пред които сме се изправяли, а само от прошката и вярата в нас самите. И когато се налага, знаем че можем да започнем всичко отначало.

Ние не се определяме от това колко време е продължила една наша връзка. Определяме се от това колко много сме обичали и колко силно сме способни да обичаме отново.

Ние не се определяме, от това колко пъти сме се проваляли. Трябва да определяме себе си от това колко пъти сме стъпвали отново на краката си, колко пъти сме се изправяли и продължавали напред.

Ние не сме своята болка, ние не сме своето минало. Ние сме тези, които белязват с огън своето настояще и очертават своето бъдеще.

Не съдете за себе си по вашето минало, вие вече не живеете там!

Вижте още: Обичай всичко, не се привързвай към нищо

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki