Gnezdoto.net
Само ако можеше ... снимка: salon.com

Само ако можеше ...

  • автор: Даринка Янева
  • категория: Мъдрост

"Само ако можеше да върнем времето назад..." е една от най-тъжните фрази, които човек може да изрече. Единствено в нашите ръце е властта тази фраза да има различен, позитивен край.

Само ако можеше да върнем времето назад и да не бяхме носили маски, за да впечатлим другите. Защото животът е, за да преминем през него със своята естественост и уникалност. Защото, ако носим маска, един ден ще забравим кои сме в действителност. Не трябва да се страхуваме от оценката на другите.

Само ако можеше да върнем времето назад и да не бяхме позволили на другите да творят мечтите ни. Защото мечтите са съкровена част от нас и трябва да вървим по своя собствен път. Не трябва да предаваме нещата, в които вярваме, и целите си.

Само ако можеше да върнем изгубеното време, прекарано с неподходящите хора. Защото няма как някой да дръпне спусъка, ако вие не сте му връчили пистолета. Не трябва да пропиляваме времето си с негативни хора, които ни дърпат назад.

Само ако можеше да върнем времето назад и да сме давали повече любов. Защото онези, с които сме споделили обичта си, ще ни пазят в сърцата си дълго, дори и нас вече да ни няма. Не трябва да пестим любовта си.

Само ако можеше да върнем времето назад и да не избягваме промяната и израстването. Защото, едва когато се освободим от старото, можем да разчистим пътя на новото. Едва когато сме готови да поемем риск, можем да направим голямата промяна в живота си.

Само ако можеше да върнем времето назад и да не се бяхме предавали, когато ставаше трудно. Защото трудности винаги ще има, но провалите ни учат да успяваме, неуспехите ни водят към успеха. Не трябва да свеждаме поглед и да се предаваме, а да направим крачка-две назад, за да се засилим, преди да продължим.

Само ако можеше да върнем времето назад и да не се опитвахме да контролираме всяка подробност. Защото дяволът е в детайлите, а всичко в живота е в съвършена хармония, дори на пръв поглед да ни се струва, че е безпорядък. Няма как всичко да е под нашия контрол, важното е да държим властта над нашите чувства и емоции.

Само ако можеше да върнем времето назад и да не се задоволявахме с по-малко, отколкото заслужаваме. Защото сме създадени за нещо велико, но понякога се налага да сме достатъчно силни да се откажем от нещо, за да получим желаното. Трябва да притежаваме и мъдрост, и търпение, за да изчакаме това, което заслужаваме.

Само ако можеше да върнем времето назад и да не отлагахме нещата за утре. Защото един ден ще разберете, че вместо да имате дълъг списък със сбъднати желания, имате безкраен списък с извинения. Трябва да действате точно тук и сега.

Животът не ни е длъжник, а ние на него. За съжаление не можем да върнем времето назад, но можем да поемем контрола върху живота си. Денят е днес, а човекът, в чийто ръце е всичко, си Ти.

Вижте още: 26 безценни съвета, за които сме благодарни на Дейл Карнеги

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki