Gnezdoto.net
Не ме пускай! снимка: mikroimegaloi.gr

Не ме пускай!

Една история за страданието и спасението...

Преди години в горещ летен ден в южна Флорида едно момче решило да отиде да поплува в старото вирче зад къщата му. Гмурнало се във водата, без да осъзнава, че докато напредвало към средата на езерото, един алигатор плувал към брега.

Най-добрият му приятел, по-голям от него с няколко години, тъкмо се готвел да го последва, когато видял приближаващия звяр. Ужасен, младежът изтичал към водата, викайки с всички сили към момчето. Детето чуло гласа и заплувало обратно към брега. Било обаче твърде късно. Тъкмо когато го достигнало, алигаторът достигнал до него.

От дока младежът сграбчил малкия си приятел за раменете, в момента, в който алигаторът го захапал за краката. Започнала схватка на живот и смърт. Алигаторът бил много по-силен от младежа, но той знаел, че ще направи всичко, за да не изпусне детето.
Случайно наблизо минал фермер, чул писъците, изтичал от камиона си и застрелял алигатора.

След няколкоседмичен предстой в болницата детето като по-чудо оцеляло. Неговите крака били целите в белези от жестоката атака на животното. На раменете му също имало дълбоки белези - там се виждали отпечатъците от пръстите на неговия приятел, впили се в плътта му по време на схватката.

Репортерът от вестника, който интервюирал момчето след преживяната травма, попитал дали може да му покаже белезите си. Момчето вдигнало крачолите на панталона и след това с очевидна гордост казало на репортера: "Но виж и раменете ми. И там имам страхотни белези. Имам ги, защото приятелят ми не ме изпусна".

*** 

Истина е, че животът оставя дълбоки рани върху нас. Истина е, че често водим жестоки битки за своето оцеляване. Но също така е истина, че не сме сами. До нас са нашите приятели. Хората, чиито думи често са като горчиво лекарство и чиито ръце често ни стискат толкова силно, че в душите ни остават белези! Хората, които са готови да се изправят срещу всеки, дори срещу нас самите, за да ни спасят!

ПРЕПОРЪЧАНО: ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА. 150 ПРИТЧИ ЗА ИЗКУСТВОТО НА ЖИВОТА


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 pritchi new price650x650 30 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq 03 2024 min

Промоцията продължава до 18 март 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki