Gnezdoto.net
Човекът, който искаше да промени света

Човекът, който искаше да промени света

Живял някога един човек. Минавали дните му мирно и спокойно, докато един ден се замислил за заобикалящата го действителност. И разбрал, че живее в един несъвършен и несправедлив свят. Тогава решил да промени нещата, да направи света по-красив, по-позитивен, справедлив и добър.

„Дайте ми 7 години и аз ще направя света съвършен!“ – казал човекът и започнал да действа. Срещнал се с политици и лидери от световен мащаб, организирал мащабни акции за промяна на съществуващите модели, привлякъл стотици хиляди хора за своята кауза, провеждал семинари, походи... работил неуморно през всичките седем години. Станал известен и уважаван човек.

Но седемте години минали. А светът си останал същият.
Тогава човекът казал: „Явно е много сложно да промениш целия свят. По-добре като начало да променя моята страна, а другите страни, като видят невероятната промяна у нас, ще последват примера ни. Трябват ми 700 дни и ще направя моята страна съвършена!“

Започнал да работи отново по своя план – срещнал се с президента, с министри и лидери на различни организации, с известни интелектуалци и изявени бизнесмени. И всички го приели радушно – все пак той бил световна знаменитост заради предишната си дейност. Работил неуморно за промяната на своята страна цели 700 дни.

Но неусетно и те минали. А в страната нищо не се променило.

„По дяволите! Отново се провалих! Явно е много трудно да направиш дори собствената си страна по-добра... Е, добре, няма да се предавам. Тогава ще променя своя роден град. Дайте ми само 7 месеца.“

Всичко се повторило – отново срещи, семинари, денонощна работа... Но след седем месеца градът бил същият.

Човекът напълно се отчаял. „Толкова много направих за света, за страната си, за родния си град, вложих толкова усилия и ентусиазъм, а всичко си остана по старому. Е, какво пък... тогава ще променя собствената си жена! В това поне със сигурност ще успея. Трябват ми само 7 седмици.“

Минали 7 седмици. Но жена му не се променила.
Тогава човекът за пръв път от много време се замислил сериозно над нещата. „Може би ще успея да променя себе си... Ще го направя за 7 дни.“

Минали седем дни. И човекът променил мисленето си. Станал по-позитивен, започнал да гледа на света около себе си по различен начин и да търси доброто в него.

Тогава се променили и жена му, и градът му и светът около него.

Ако раят не е в теб самия, ти никога не ще влезеш в него!
Силезиус

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 pritchi new price650x650 30 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq 03 2024 min

Промоцията продължава до 18 март 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki