Gnezdoto.net
10 неща, които ще направят деня ви щастлив снимка: doxologia.ro

10 неща, които ще направят деня ви щастлив

Малките удоволствия са тези, които изпълват ежедневието ни с повече радост и усещане за щастие. Те внасят специално очарование в забързаните дни. Понякога обаче забравяме за тях. Ежедневно се сблъскваме с многобройни ситуации, необходимост от правене на избори, вземане на решения, работа, трудности, кратък сън и... като в омагьосан кръг, от който понякога дори губим усещането, че живеем... губим посоката, мечтите си, себе си...

Тогава на помощ могат да дойдат отново онези мънички неща, които да добавим в забързания ден. Те ни зареждат с енергия, радост и внасят нов смисъл в живота ни. Добрата новина е, че колкото и да ни се струва невероятно - зависят изцяло от нас и могат да присъстват в ежедневието ни - стига да ги търсим, да ги създаваме сами.
Да, понякога е нужно да положим мъничко усилия и да прибавим постоянство, но си струва, защото те действат.

 Ето няколко идеи, за онези дребнички неща, които могат да освежат ежедневието ви:

1. Добро начало на деня - всяка сутрин отделяйте поне 15-30 минути, които да са специално за вас. Използвайте това време, за да се настроите за един наистина ползотворен ден. Как ли? Може би с хубава песен, откъс от хубава книга, време за малко размисъл, медитация или нещо друго, което вие предпочитате и ще даде добро начало на деня ви.

2. Среща с приятели - срещите и разговорите с добри приятели и позитивни хора могат да ви донесат много приятни емоции. Кога ли? Може би през обедната почивка или след работния ви ден...

3. Разходка сред природата - контактът с природата може да бъде много освежаващ и обновяващ. Опитайте с разходка до близкия парк. Прекрасно е, нали?

4. Ходене пеш до работното място - защо не? Опитайте, макар да не е всеки ден. Това може да внесе разнообразие в ежедневието ви, а и ползите са безспорни, както за здравето, така и за намаляване на стреса и напрежението. Разбира се, добре е да не фокусирате мислите си върху работа, задачи, трудности и всичко, което ви предстои през деня.

5. Смейте се повече - изразът, че смехът е най-доброто лекарство, не е случаен. Смехът може да бъде добър начин за намаляване на напрежението, привнася по-позитивна нагласа към живота и е терапия против стреса.

6. Топла вана или душ в края на деня - прекрасно средство за отпускане и релаксиране на тялото, съзнанието и духа.

7. Хубава и вдъхновяваща книга - четенето на хубава и вдъхновяваща книга би могло да бъде едно от малките удоволствия, които да ви носят свежи идеи и положителен заряд в забързаното ежедневие.

8. Масаж - хубавият масаж може да ви дари с необходимата енергия.

9. Любимата ви музика - една любима песен ще повиши настроението ви.

10. Съвместни дейности с любимите хора - семейната вечеря и разговорите около масата биха възвърнали усещането ви за комфорт и щастие.

Това е само малка част от всички възможни и простички наглед неща, които можете да включвате във вашите делници...
А сега – помислете кои са вашите неща, онези, които с радост бихте правили. Може би някое позабравено занимание? Може би някакво ново предизвикателство?

Направете свой списък и опитайте. Струва си – нали?

статията е публикувана в списание "Работещо момиче"

Авторът Динка Колева е фамилен консултант и социален педагог. Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: Виждаме ли знаците по пътя си? Пропускаме ли щастието?

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПАРТНЬОРСКИ ПОСТОВЕ"