Gnezdoto.net
Какво е нужно, за да запазиш любовта завинаги

Какво е нужно, за да запазиш любовта завинаги

В две съседни къщи живеели две семейства. Едните били шумни скандалджии, които непрекъснато се карали за нещо и огласяли улицата с виковете си. Докато при другите царели тишина и взаимно разбирателство, а самите те винаги изглеждали щастливи и спокойни.

Един ден, изгаряна от завист и любопитство, жената от първото семейство казала на съпруга си:
– Не мога да си обясня как нашите съседи са вечно усмихнати и един път не сме чули да си повишат тон. Възможно ли е чак пък толкова да се разбират? Виж какво, защо не отидеш да се завъртиш наоколо. Искам да проучиш какво се случва в тази къща. Може пък да има някаква малка тайна...

Отишъл мъжът, скрил се до един от прозорците на съседната къща и започнал да наблюдава и да се ослушва. Съседката се появила с кофа вода и започнала да мие пода. Но в същия момент телефонът звъннал, тя зарязала работата си и се затичала към кухнята. През това време се прибрал съпругът ѝ от работа и отваряйки външната врата, не забелязал кофата с вода на пода, спънал се в нея, тя се преобърнала и цялата вода се разляла.

Като чула шума, жената веднага се появила в антрето и виждайки какво се е случило, започнала да се извинява на съпруга си:

– Съжалявам, скъпи! Не трябваше да оставям кофата насред коридора. Прости ми, аз съм виновна... Ей сега ще почистя.

– Не, миличка, моя беше вината! Просто трябваше да бъда по-внимателен. Ти ми прости... Нека да ти помогна.

Разстроил се съседът, който подслушвал, навел глава и се върнал обратно вкъщи. А там жена му го чакала и още от вратата нетърпеливо го заразпитвала:

– Е, има ли някаква тайна? Разбра ли нещо?

– Всичко разбрах! – унило отвърнал съпругът. – У нас всички са прави, а у тях всички са виновни.

Въпреки, че в тази история се разказва за ключа към разбирателството в семейството, спокойно можем да я приложим и за всички други отношения. Рецептата е проста и лесна. При това работи безупречно. Изпробвайте още днес.

Какво предпочиташ – да бъдеш щастлив или да си винаги прав?
Хорас Джаксън Браун

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 knigi pritchi promo 01 new 2022 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min
Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki