Gnezdoto.net
Историята на един музикален гений wikipedia.org

Историята на един музикален гений

През 1958 г. бременна жена от скромно семейство е откарана в болница с възпален апендицит. Лекарите я предупреждават, че последвалата операция може да е причинила сериозни щети на плода, и я съветват да направи аборт, но тя категорично отказва.

Ражда се момче, на което откриват глаукома. Детето може да вижда само с дясното си око и то единствено замъглени форми и цветове.

Въпреки това се радва на нормално детство във фермата на родителите си. На 7-годишна възраст момчето вече може да свири на пиано, флейта, тромпет, саксофон, китара, тромбон и барабани. Според майка му само класическата музика успокоява този неспокоен дух. В допълнение към свиренето, то също прекарва време в пеене, така че гласът се превръща в любимия му инструмент. Още на тази възраст започва да се формира като „модерен, но и старомоден тенор“, както казва за себе си по-късно.

На 12-годишна възраст, по време на футболен мач, момчето играе на позицията вратар и топката го уцелва със сила в лицето. В следствие на удара то получава мозъчна травма и кръвоизлив в дясното око. Лекарите опитват дори с пиявици да спрат кървенето, но напразно – зрението е окончателно изгубено.

Всички съветват сляпото дете да внимава, но то не се предава. Загубата на зрение не му пречи да ходи на училище или да се занимава с музика. След като завършва гимназия, учи право в университета в Пиза. Ходи и на уроци по соло пеене. За да плати часовете си, той започва да свири по нощните баровете. След като завършва, една година работи като адвокат. Той дори участва в състезания по конен спорт. Но стъпва на булеварда на славата като тенор и автор на песни!

Това е историята на великия Андреа Бочели!

 

Вижте още: КАК СЕ РАЖДАТ ПЪРВИЯТ РОМАН НА АГАТА КРИСТИ И ПРОЧУТИЯТ ЕРКЮЛ ПОАРО

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki