Gnezdoto.net
Историята на един музикален гений wikipedia.org

Историята на един музикален гений

През 1958 г. бременна жена от скромно семейство е откарана в болница с възпален апендицит. Лекарите я предупреждават, че последвалата операция може да е причинила сериозни щети на плода, и я съветват да направи аборт, но тя категорично отказва.

Ражда се момче, на което откриват глаукома. Детето може да вижда само с дясното си око и то единствено замъглени форми и цветове.

Въпреки това се радва на нормално детство във фермата на родителите си. На 7-годишна възраст момчето вече може да свири на пиано, флейта, тромпет, саксофон, китара, тромбон и барабани. Според майка му само класическата музика успокоява този неспокоен дух. В допълнение към свиренето, то също прекарва време в пеене, така че гласът се превръща в любимия му инструмент. Още на тази възраст започва да се формира като „модерен, но и старомоден тенор“, както казва за себе си по-късно.

На 12-годишна възраст, по време на футболен мач, момчето играе на позицията вратар и топката го уцелва със сила в лицето. В следствие на удара то получава мозъчна травма и кръвоизлив в дясното око. Лекарите опитват дори с пиявици да спрат кървенето, но напразно – зрението е окончателно изгубено.

Всички съветват сляпото дете да внимава, но то не се предава. Загубата на зрение не му пречи да ходи на училище или да се занимава с музика. След като завършва гимназия, учи право в университета в Пиза. Ходи и на уроци по соло пеене. За да плати часовете си, той започва да свири по нощните баровете. След като завършва, една година работи като адвокат. Той дори участва в състезания по конен спорт. Но стъпва на булеварда на славата като тенор и автор на песни!

Това е историята на великия Андреа Бочели!

 

Вижте още: КАК СЕ РАЖДАТ ПЪРВИЯТ РОМАН НА АГАТА КРИСТИ И ПРОЧУТИЯТ ЕРКЮЛ ПОАРО


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki