Gnezdoto.net
Забравихме ли важното в живота?

Забравихме ли важното в живота?

Съзнаваме отлично предимствата и удобствата, които технологиите ни предоставят, но даваме ли си реална сметка колко много и какво ни отнемат?

Пред едно от гишетата в банката чакали баща и син. Синът, трийсетинагодишен мъж, през няколко минути поглеждал нетърпеливо часовника на ръката си. А бащата, облечен в старомоден сив костюм и с филцова шапка на главата, чакал спокойно реда си. След малко синът не се сдържал и попитал:

– Татко, защо да не ти открием интернет банкиране?

– И защо ми е такова нещо? – отвърнал възрастният.

– За да не се налага да тичаш до банката всеки път, когато трябва да прехвърлиш малко пари. И защото спестява време. Може дори да пазаруваш онлайн. Лесно е и става много по-бързо! – изтъкнал синът, въодушевен от идеята да въведе баща си в света на интернет банкирането.

Възрастният мъж се замислил за кратко и попитал:

– И с това интернет банкиране... няма да се налага да излизам от къщи?

– Точно така! – възкликнал още по-въодушевено младият мъж и започнал да обяснява, че има онлайн магазини за всичко. Дори за хранителни стоки. – Поръчваш и ти ги доставят на прага, без да излизаш от вкъщи! Не е ли фантастично!

Бащата отново помислил малко и отговорът, който последвал, попарил ентусиазма на младия мъж и го оставил безмълвен:

– Откакто влязох в банката днес, срещнах четирима приятели, поговорих си с един от служителите, който вече ме познава много добре. Знаеш, че аз съм сам... Това е компанията, от която имам нужда. Когато идвам в банката, винаги се приготвям, старая се да изглеждам добре. И това ми харесва. А свободно време имам предостатъчно. Контактът с хората е това, за което копнея.

Преди две години, когато се разболях – продължил възрастният мъж, – собственикът на местния магазин за плодове и зеленчуци дойде да ме види, поседя да си поговорим и предложи да ми пазарува, докато се оправя.

А когато майка ти беше паднала по време на сутрешната си разходка, продавачът от кварталната бакалия видял какво се е случило през стъклото на витрината. Тъй като знае къде живеем, той запалил колата си и я докара у дома.

Да, с твоето онлайн банкиране ще имам повече свободно време. Но ще имам ли това човешко отношение и тази човешка топлина? Защо ще искам да ми доставят всичко на прага на дома, ако това значи да си „общувам“ единствено с компютъра? Харесва ми да познавам човека, от когото пазарувам или който се грижи за сметката ми в банката. Това създава отношения и близост. Онлайн магазините предлагат ли тези неща?

Вижте още: КАК ДА ПОСРЕЩНЕМ ЕЖЕДНЕВНИТЕ ПРОБЛЕМИ


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki