Gnezdoto.net
Осъзнах, че не всичко зависи от мен. И… странно, но ми олекна ...

Осъзнах, че не всичко зависи от мен. И… странно, но ми олекна ...

Осъзнах, че не всичко зависи от мен. И... странно, но ми олекна. Всъщност нещата, които истински мога да контролирам, са в пъти по-малко от тези, които не мога. Понякога реалността е неподходяща да отгледа мечтите ми. Не може просто. Друг път мечтите ми не й отговарят по време и място.

Думи и състояния като „невъзможност", „предавам се", „отказвам се", „отстъпвам"... започнаха да имат значение, неотговарящо на етикета „страхливка". Това че имам възможност да се предам, да се откажа, да отстъпя, ме направи много силна. Изборите винаги действат така.

Разбрах, че да се откажа навреме, е също толкова победа, колкото и да догоня мечтата си. Другото е инат, който ми изпива силите, опустошава душата ми, препълва тялото ми с болезнени очаквания. Никак не е лесно да си признаеш поражението, поне на мен не ми е лесно, но пък и битките на всяка цена, каква цена носят за мен? Даже напротив – обезценяват ме в собствените ми очи.

Когато разбрах, че не съм всесилна, ми се искаше да разменя местата на земята и небето, толкова ме беше яд. От безсилие. Мина време преди да призная поражението си и да започна да проглеждам в мрака. Да виждам други възможности.

Сега бунтовническите ми периоди оредяха, а като ме обхванат, е за кратко. Така разбрах, че съм приела независимостта на Вселената и своята зависимост от нея. И възможностите наистина станаха повече.

Не всичко зависи от мен. Има ограничения, които си съществуват и не се интересуват дали ги виждам или не. Да ги виждам – ето това зависи от мен. Да се правя на сляпа, значи да се препъвам в острите камъни.

Осъзнах, че не всичко зависи от мен и въздъхнах, и изпитах облекчение. Така започнах отново да опитвам, без да се срамувам от грешките. Да греша и да си прощавам.

Не всичко зависи от мен и съм благодарна за това. За някои неща, съдбата има думата. Бремето ми намаля. Нетърпението също. Натискът, строгостта в очите ми. За сметка на обичта и доверието.

Автор: Сашка Александрова / myvelikoturnovo.com

Вижте още: РАЖДАНЕТО НА ЩАСТЛИВАТА ЖЕНА


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki