Gnezdoto.net
Радостта - реанимация на душата!

Радостта - реанимация на душата!

Гордеем се със себе си, че сме сериозни и високо - отговорни хора. Гордеем се с положението си в обществото, с високата си заплата или бизнеса си, с придобивките си, с интелекта си, с компетентността си... Понякога се гордеем с красотата си, с фигурата си, друг път с децата си. Ако нямаме едно от всички тези неща, отчаяно се стремим да го придобием. Защо тогава толкова често се оказва, че това не е рецепта за щастие? Защо се получава нещо като опитите ни да сготвим яденето на мама - уж слагаме всички съставки в точното количество, но... вкусът не е същият. Какво липсва?

Липсва ни радостта, липсва ни спонтанността, липсва ни да живеем като децата!

Знаете ли, че според Фройд, в нас живеят два нагона - нагон към живота и радостта и нагон към саморазрушението и смъртта. Те се борят вътре в нас и надделява ту единият, ту другият. Колкото и да сме успешни, ако сме твърде сериозни и вглъбени в задълженията си, то нагонът към саморазрушение започва да надделява. Вчера прочетох думи на Петър Дънов - "Начумереността води до болести." Колко хубаво го е казал и каква хубава дума - "начумереност"! Също вчера, съвсем "случайно" попаднах и на думи на Ошо, който казва, че смехът е равен на молитва.

Защо животът ни прави толкова сериозни и защо не разбираме как сами попадаме в клопката...

Ние сме сериозни и забързани, нагонът към саморазрушение надделява, точно затова привличаме към себе си болести и трудни ситуации, което доказва, че животът е труден и ние намираме потвърждение, че трябва да сме сериозни.

Ако сме радостни и спонтанни, ще дадем послание на тялото, че искаме да живеем, така здравето ни ще се подобри, животът ни ще се улесни и ще намираме още повече поводи за радост.

Ако вече сме твърде сериозни, нещастни и може би болни, какво да правим? Ето някои подсказки:

- Правете промени - започнете от нещо малко. Промяната е живот, дори да е в грешна посока!
- Търсете неща, които ви радват - хора, мероприятия, хоби, спорт, разходка
- Заместете един лош навик с нещо полезно - например една цигара с ябълка или едното кафе със сушени плодове
- Движете тялото си - може да танцувате вкъщи или да се разтегнете сутрин, да спортувате
- Намалете общуването с хора, които ви натоварват, намалете телевизия и вестници до минимум
- Играйте с деца - смейте се с тях, гонете се, качете се на въртележката, говорете глупости
- Правете понякога нещо забранено и нестандартно - секс в тоалетната на ресторант, намигване на непознат...
- Направете си списък с целите си и си дайте срокове.

Знаете ли, че е правено изследване сред хора с фатални диагнози и е установено, че от тези, които казват, че имат цели и искат да живеят заради себе си и плановете си, 80% надживяват болестта!

Бъдете като децата, радвайте се, търсете си поводи за радост. Така ще реанимирате душата си, а тялото ще следва новото послание за живот!

Вижте повече за Ирина Вълчева-Кръстева и още статии от нея

Вижте още: ЗА ЛИПСИТЕ С УСМИВКА


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki