Gnezdoto.net
Опасната духовност

Опасната духовност

Промените се случват. Вече не е голяма тайна, че след 2012 година вибрацията на земята започна осезаемо да се променя. Тогава, на датата 21.12, ние очаквахме края и той дойде. Но не беше краят на човечеството, а началото на края на старото мислене и живот на хората. За мнозина тази промяна се усеща все по-ясно. Виждаме я и в света около нас – войни, катастрофи, бедствия. Сякаш самата Земя е вече прекалено уморена и дава ясни сигнали на хората, че трябва да се променят.

Но това не става с опазване на природата от група природозащитници, а с цялостна промяна на мисленето и поведението на земното население. От духовна гледна точка, промяната е неизбежна. Така е, защото все повече хора са избягали от истинската си човешка същност и са затънали в пороци и материална алчност. За да се получи възраждане, първо трябва да се получи пречистване. То се случва от години, но след 2012 г. процесът значително се ускори. По-чувствителните усетиха почти веднага промяната във вибрацията не земята. Това се изразява в забързани събития, притискане от вътрешни страхове и отключване на заключени стари травми. Целта е една - все повече хора да повишат осъзнатостта си, да вдигнат личната си вибрация в тон със земната и да спомогнат за преминаването в нов етап на духовност. Тази информация може да се срещне на много места и източниците все повече се увеличават. За всеки, който се интересува, вече всичко е достъпно.

Но да си духовно осъзнат не става от днес за утре. В общество обаче, което е силно консуматорско, се иска бърза промяна и видими резултати на момента. Но това не е кола или телефон, който можеш да си купиш. Това е тежък и труден път към себе си. За тези, които искат бързи резултати, се появяват и такива, които са готови да им ги дадат. И в капана се пада бързо. Особено ако човек не е още стабилен и сигурен в пътя, по който е поел.

Човешкото желание за духовно развитие е старо, колкото и света. Хората винаги са искали да надскочат границите на материалния свят и да се докоснат до това ОТВЪД. Винаги са знаели, че отвъд има нещо и това знание е чисто интуитивно. То се намира във всеки един човек и намирането на духовното ни място не става навън, а просто трябва да се обърнем навътре към себе си. Там цялата информация присъства по всяко време. Но какво става, когато човек не усеща отговорите вътре в себе си?! Той ги търси извън себе си. Така е било преди с религиите, така е и сега с новите типове духовенство, които станаха така модерни напоследък. Не всяка теория от по-долу описаните е грешна. Напротив. Истината присъства, но е силно изкривена и носеща нотки на подтисничество и контрол над масите. Някои от най-честите заблуди са:

- Законът за привличането: първият капан, в който попадат множество търсещи хора. Законът в своята същност е правилен, но той се разбира чрез дълъг процес на лично осъзнаване. Звучи прекрасно, да можеш да си „поръчваш“ неща, които веднага да „получаваш“. Но никой не казва на хората, че първо трябва да познават себе си, за да могат да „поръчват“ каквото и да било. В нашето подсъзнание са се събрали толкова много закодирани проблеми, че няма значение какво съзнателно желаем, ако вътре в себе си не вярваме, че заслужаваме пожеланото. Ще ви дам прост пример: ако сме бедни и мечтаем за скъпа кола или един милион в сметката и решим да направим тази „поръчка“, е напълно нормално да не я получим. Защото колкото и да си повтаряме, че ние вече сме богати и разполагаме с тази кола, вътрешно ще знаем, че това не е така и че сме отчаяни и парите ни липсват. Това и ще получаваме отвън – липса. Дълбоко в себе си, ние никога не се заблуждаваме за истината и няма никакво значение, какво точно правим в съзнанието си. Света около нас е пълно отражение на нашето подсъзнание, но за да излекуваме това подсъзнание ни трябват години непрестанна работа по себе си. Парите са енергия, както всичко друго. Те идват при нас не когато отчаяно ги искаме и се фокусираме върху липсата им, а когато се отпуснем и започнем да вярваме в живота и себе си. Не става с прочитането на една книга, нито с гледането на един филм. Става с работа. Същото важи и за това положително мислене. Първо ни трябва ПОЛОЖИТЕЛНА работа върху подсъзнанието ни, след това идва и мисленето. Този капан е не само безсмислен, но той е направо вреден. Защото когато хората не получат желаното, те се отчайват, от което самооценката им страда още повече.

- Сектите и религиозните кланове: във време, в което духовната нужда на хората непрестанно расте и те все повече се обръщат към духовността, сектите и различните религиозни учения са изключително опасни и подвеждащи. Религиите сами по себе си са изкривено интерпретиране на истински неща. Те са толкова променени от първоначалната си идея, че се стига до религиозни войни, на които сме свидетели и ние в момента. В крайна сметка БОГ е един и Той няма нито име, нето предпочитания. Той е енергия, която се съдържа вътре в нас, във всеки един. Целта на новото време е да се обединим и да признаем, че всички сме едно. Всички ние сме част от общия енергиен източник, който някои наричат БОГ. Това е дълбоката истина, върху която стъпва всяка една религия. После нещата се променят. Догмите и ограниченията превръщат една прекрасна идея в причина за нещастие. А Бог е свобода. В него няма правила, защото ако човек обича себе си (в т.ч. и Бог в себе си), той ще обича и другите хора (в т.ч. Бог в другите). Тогава няма да има разделение, войни и омраза. Тогава ще има просто безусловна любов, която е олицетворение на самия БОГ. За сметка на това догмите и правилата в религиите вменяват вина и страх в хората, което пък създава омраза и смърт. Сега, когато хората започнаха да търсят себе си, се появяват все повече НОВИ-СТАРИ религии и догми, които да ги заробят по нов начин. Защото когато нещо ти налага ограничение и страх, то не може да е за добро. Така няма да вървим напред, а само ще се въртим в кръг. Наблюдава се развитието на все повече духовни кланове и секти, които се възползват от отделянето на хората от стандартните религии и се опитват да ги вербуват за техните цели. А идеята им не е свобода и любов, а власт и страх. Затова за хората, започнали пътя към духовно израстване в момента, подобни кланове са изключително вредни, защото има реална опасност да ги объркат и да ги вкарат в още по-големи лични проблеми и грижи. Още повече че такива секти са изключително силни, защото боравят умело с енергията на хората и те са привлечени и манипулирани, без дори да предполагат. Има и един друг тип измама, срещана напоследък. Това са фирми или школи на базата на духовно-финансови пирамидални структури, които с помощта на курсове и семинари привличат хората, взимат им парите и ги заблуждават. Търси се само финансова изгода, а личната болка и проблем на всеки човек не е от значение.

- Регресията: в последните години регресията стана изключително интересна и модерна. Това „пътуване“ в минали животи се представя все повече като екскурзионно пътешествие, което за 20-30 лв. може да ви потопи в миналото на душата ви. Звучи вълнуващо, но не е точно така. Регресионната терапия наистина набира широка популярност. Не случайно обаче тя се нарича ТЕРАПИЯ. Целта й е да се подпомогне клиент, имащ нужда от психологическа помощ, т.е. ако имате даден проблем и психологът не може да разбере коя е причината за проблема, той може да потърси източника му назад в миналите ви животи. Само на този проблем и само в нужда. И не е нужно да си се разхождаме сред животите когато ни падне и ни е интересно. Ако това беше нужно и важно, всички хора щяхме да помним миналите си животи и нямаше да се забравят. Ние не случайно забравяме, за да можем да трупаме нов опит без да се влияем. Припомнете си всичките пъти, когато не сте предприемали действие заради някоя травма в миналото. Страхуваме се, защото спомена ни спира и не искаме да преживеем същото. Представете си сега, ако помните всичките си животи. Всички пъти, в които сме преживели нещо лошо. В този случай няма да правим нищо и ще седим само под леглото от страх. В подсъзнанието ни се пазят достатъчно неосъзнати страхове и пречки. Не е нужно да си нанасяме още травми и в съзнанието, само защото ни е интересно да се поразходим в предишните животи. Това е не само излишно, това е опасно.

В заключение искам да кажа, че пътят към духовността е единствено и само път към себе си. Да бъдем автентични и да не се самозалъгваме за истинските си чувства и мисли. Да се водим по себе си и да слушаме интуицията си. Винаги да задаваме въпроса - ЗАЩО МИ СЕ СЛУЧВА?! Няма нищо случайно и всяко нещо, което се случва е, пряка проекция на това, което е в нас. Най-щастливи се чувстваме, когато следваме себе си, а не чужди правила и предписания. Затова и всичко, което ви казах, е просто една гледна точка. Вие ще си съставите ваши, спрямо вашия опит! Нека бъдем себе си, нищо повече не е нужно!!!

автор: Гергана Николова

Вижте още: КОГАТО ЗАПОЧНАХ ДА ОБИЧАМ СЕБЕ СИ...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki