Gnezdoto.net
Животът не ни наказва. Той ни учи - 25 оптимистични цитата от Андрю Матюс

Животът не ни наказва. Той ни учи - 25 оптимистични цитата от Андрю Матюс

Андрю Матюс е най-известният австралийски автор на книги по популярна психология, художник и международно признат лектор. Той не поучава, а вдъхновява милиони хора по целия свят. Книгите му са преведени на 42 езика в над шейсет страни. Над един милион души са присъствали на негови семинари и презентации на петте континента.

Стопроцентов оптимист, Матюс ни окуражава да вярваме в себе си и деликатно ни съветва как да преодоляваме трудните житейски изпитания. Искреният му позитивизъм е гарниран със свежото му чувството за хумор и веселите рисунки, с които обогатява всяка своя книга.

Подбрахме цитати от неговите книги, които със сигурност ще разсеят мрачните ви мисли и ще ви дадат отговори за живота и щастието, които може би все ви се изплъзват. А какво по-хубаво от малко оптимизъм в сезона на депресията...

1. Щастието не е в липсата на проблеми, а в умението да го открием въпреки проблемите.

2. Кога животът ще стане по-лесен? Никога! Но можеш да се научиш по-добре да се справяш с него. Идвайки на планетата Земя, ти автоматично се зачисляваш в училището на живота, което означава, че докато дишаш, ваканция няма да има.

3. Достатъчно е да променим отношението си към една привидно „неблагоприятна ситуация" и тогава вече можем да се възползваме от нея. Големите възможности на живота ни обикновено се появяват предрешени с маската на лошия късмет и несполуката.

4. Не е ли глупаво да се подготвяш за еднодневен поход, а да носиш със себе си запаси от вода и храна за целия оставащ ти живот? Защо тогава някои хора се оплакват от трудностите в живота, постоянно носейки със себе си тежестта на грижите и безпокойствата за четвърт век напред?

5. Може би в момента си разорен. Вероятно си изгубил работата си или скъп на сърцето ти човек. Навярно си болен. И си казваш: „Просто не знам какво да правя“. Първото, което трябва да сториш, е да приемеш ситуацията, в която се намираш. Като начало е нужно да се помириш с нея и едва тогава ще можеш да преобърнеш хода на събитията. Остави настрана вината и всичките въпроси „ами ако“. Развитието е резултат на приемане.

6. За да започнеш нов живот, няма по-добро място от това, на което се намираш в този момент.

7. Всичко, което можете да направите днес, е да изживеете колкото се може по-добре времето, докато легнете да спите. А мислите за утре, ги оставете за утре.

8. Животът е огледало – получаваш отвън онова, което изпитваш отвътре – ето защо е невъзможно да подредиш живота си отвън навътре. Ако хората на улицата те гледат намусено, начинът не е да минеш по друга улица! Ако колегите не те уважават, смяната на работата няма да реши проблема.

9. Всеки човек в живота ви е учител. И не е задължително да го харесвате, за да ви научи на нещо полезно.

10. Всички опити да обвиняваме някого в нещо е загуба на време. Може да накараш някого да се почувства виновен, но с това няма да промениш обстоятелствата, които те правят нещастен.

11. Искаш да живееш щастливо? Тогава веднага вземи решение: Никой с нищо не ми е длъжен. Ако някой ми даде нещо, това е бонус.

12. Най-сложното в живота е да цениш всичко и да не бъдеш привързан към нищо.

13. Щастливите хора не са щастливи, защото са постигнали успех в живота. Те постигат успех в живота, защото са щастливи.

14. Твоят живот е серия от необходими уроци, следващи един след друг в идеална последователност. Това е най-добрият подход, гарантиращ максимално душевно спокойствие.

15. И с физическата, и с душевната болка е едно и също: ще боли, докато продължаваш да мислиш и да действаш по старому.

16. Ако нервничим по повод работата и отношенията си с някого, рано или късно ще останем и без работа и без отношения. Ако се притесняваме да говорим за пари или ги смятаме за нещо недостойно, ще останем и без пари. Излишните преживявания винаги водят до това, че животът изпраща източника на безпокойство колкото се може по-далече от нас. За да получиш желаното, трябва преди всичко да се научиш да не му придаваш прекалено голямо значение.

17. Животът не ни наказва. Той ни учи. И ние живеем заради тези знания.

18. Колкото по-малко интереси и увлечения имаш, толкова по-малко са възможностите ти.

19. Ако искаш да имаш душевно спокойствие, престани да делиш случващите се събития на добри и лоши.

20. Докато вярваш, че нещо проваля живота ти, това ще бъде точно така. Именно заради това убеждение.

21. Ако вярваш, че: животът е несправедлив; всички са мошеници; началниците до един са грубияни, в резултат ще привлечеш такива преживявания, които ще бъдат в подкрепа на досегашните ти убеждения. В живота ти ще се появи някой, който ще изпразни банковата ти сметка, ще разбие носа ти или ще те зареже пред олтара. Нискоенергийните мисли ще доведат до нискоенергийни преживявания.

22. Да искаш, е важна част от процеса. Но да искаш спокойно, което няма нищо общо с отчаяната нужда, събрана в думите „това ми съсипва живота“.

23. Тайната на успеха при търсенето на решения има два аспекта. От една страна, трябва да го искаш, а от друга, съзнанието трябва да се намира в състояние на спокойно очакване.

24. Ние откриваме нещо ново за себе си, само когато сме готови да възприемем тази информация. Докато не настъпи точният момент, ние не забелязваме дори тези неща, които по-късно ни се струват очевидни.

25. Когато си щастлив, животът и хората те възнаграждават по най-неочаквания начин. 

НОВО! Най-продаваната книга на Андрю Матюс в света - "Как работи щастието". У нас той е познат още с книгите си "Как работи животът" и "Щастие в трудни времена".


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki