Gnezdoto.net
И ти влияеш на останалите

И ти влияеш на останалите

Казват, че след време човек започва неволно да имитира мимиките на близките си. Явно просто така сме устроени – някаква част от съзнанието ни винаги се слива с това на околните, независимо колко сме различни.

Според Дон Мигел Руис говорим с думите на своя разказ – онзи, в който сме избрали да живеем. Прожектираме историята си, за да изразим собствените си мечти, желания и страхове. И без да осъзнаваме, попадаме в отношения на власт и йерархия, в които едните предоставят мнения, изводи и дори разсъждения, а другите се хранят с тях, за да изградят картина за света и да прогледнат, макар и през чужди очи.

Така лесно се озоваваме в затвор на потискащи ни убеждения и насадено знание. Да срутим стените му ни се струва непосилно, защото за нас това би означавало самоунищожение. Но имаме ли избор, ако и личността ни е оформена спрямо сценария на някой друг?

За да се освободим от симулацията, в която сме позволили да потънем, трябва да разрушим всички създадени вече пътища, всички мисли, превърнали се в навици, всички повтарящи се заключения, защото сме стигнали толкова далеч, че когато в нас се пробуди въпрос, ние не търсим отговор, а ситуации, опит и истории, които да напаснем към вече съществуващия такъв.

Може би ни е страх да преразгледаме онова, което сме считали, че ни изгражда. Може би малко ни тревожи идеята да вникнем в определението си за щастие. Ето защо предпочитаме да се залъгваме, че всичко това е непосилно, но истината е, че съвсем не е така.

Желанието е като бримка – то може да преобрази с неконтролируема лекота всичко по пътя си. Ако поискаме да открием малко истина сами за себе си, ако поискаме да дадем път на онова, което таим някъде в нас, ако оставим заробващото правило, че ни е нужно одобрение, ще спрем да участваме в безсмислена борба със света.

Мислите ли, че сте достойни да мислите? Имате ли право на това?

Родени сме в свобода и живеем с нея, докато не дойде някой, който да обработи пътищата в ума ни. Механици са нашите родители, учители, онези, които сме поставили в йерархията над нас. Но нека разберем едно – не са единствени.

И ние влияем на останалите, и ние можем да покажем една различна страна, да дадем малко повече красота, светлина и истина.

Но първо ще трябва да изминем целия път наобратно, да рушим и градим, да се заслушаме и да видим – чие творение сме, кой направи филма за нашия живот. Може би светът е просто въпрос на гледна точка, но нека тя бъде все повече наша.

автор: Маркрит Чилингирян/ Airletters

Вижте още: Какво би направил, ако можешe да пренапишеш миналото и да си върнеш живота обратно


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki