Gnezdoto.net
Жената – богиня или вещица?

Жената – богиня или вещица?

Въпросът не е „или-или”. Въпросът е: и какво още е жената?

Жената има котешка природа. Мърка приятно... когато не дере. Има девет живота, но и те едва й стигат. Губи няколко в любовни мъки. А останалите – в тревоги по децата си.

Жената е творец, близък до божество. Все пак създава живот! Може и да го отнема, ако питаш пострадали представители на другия пол.

Жената е магьосница (за някои – вещица). Умее любовни магии, защото е основен проводник на енергията на любовта. Красотата е нейно мощно оръжие, а думите й служат за всякакви заклинания.

Жената е водна стихия. Може да бъде необятен океан, забързана река, гневен водопад, а понякога дори... спокойно езеро.

Жената е любопитно дете. Обича дрънкулките, шареното и смеха. Всичките й сетива са тук, за да вкусят разнообразието на живота.

Жената е пътят към рая. Или към ада, не помня точно. Така или иначе е път – с посока, умисъл и хоризонт.

Жената е дом. Уютен, грижовен, с мирис на ръчен хляб и супа за душата. На разположение винаги са топло одеяло, целувка за лека нощ и... малко досаден ред.

Жената е дъга в небето. Не само заради честия плач и изгряващата усмивка. Тя е многоцветна в емоциите и преживяванията, отразява нюансите на живота.

Жената е огън. Не, тя е Властелинът на огъня. Дали имам предвид дракон? Възможно е. Но така или иначе е в състояние да стопли всеки и всичко. Способна е да вдига градуси... и други неща. Умее да изпепелява враговете си. И определено умее да се възражда от пепелта като феникс.

Жената е червена, уханна роза... с бодли. Че без бодли щеше ли да е интересно? Кръвта също е червена. Без червено светът щеше да бъде толкова по-скучно място...

Жената е мило, пухкаво зайче. Да бе! Само в представите на създателя на „Плейбой”. Но може да бъде мила, дори „пухкава” – защото понякога повече е по-добре.

Жената може да бъде всякаква. Нейните променливост и всеобхватност са основният й чар.

Тя е цяла вселена, тя е всичко, което можете да си представите... и отвъд това. Жената не само прави от света по-красиво и топло място, тя му придава смисъл.

Жената е любов!

Вижте повече за Антония Нотева и още статии от нея

Вижте още: ВСЕКИ МЪЖ Е ОРИСАН ДА СРЕЩНЕ ВЕДНЪЖ В ЖИВОТА СИ СВОЯТА ВЕЩИЦА...


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "СИЛАТА НА ЖЕНСКАТА СЪЩНОСТ"

vig vsi4ki