Gnezdoto.net
Реши се… илюстрация: chimac.net

Реши се…

Реши се...
Да бъдеш като обувка – висока, скъпа, екстравагантна и неудобна.

Разбери кой е ключът към баланса, като го изгубиш! Не натискай спирачката, натисни газта! Да настъпиш газта, докато дойде време да се вземе решение, е единственият начин да си сигурна, че в определен момент наистина ще имаш варианти, между които да избереш.

Не мисли, че нямаш власт, защото това е най-сигурният начин да се откажеш доброволно от нея!

Бъди любезна, но настойчива! Притежавай "нежност с характер"! Бъди "безмилостно любезна", докато отстояваш своите позиции, договаряш нова работа, заплата или преследваш мечтата си!

Не се тревожи, че децата никога не те слушат, радвай се, че винаги те гледат! Живей, както би искала да живеят ТЕ след години!

Оставай в тишина и слушай ударите на сърцето си, което по навик е мълчаливо или много тихо. Изучавай и използвай моментите "без", за да оцениш тези "със". Затваряй се сама с книга или филм вкъщи, за да поискаш да се срещаш и празнуваш с приятели навън. Оставай без работа, за да откриеш призванието си, изпращай децата при баба и дядо, за да изпиташ нужда от това да си истински с тях, имай само свои занимания, за да почувстваш нуждата от любимия човек. Не се страхувай да пуснеш, за да поискаш истински да прегърнеш.

Когато те нападат или не те харесват – страдай! Плачи, гневи се, бъди автентична! Бъди като децата, те са в състояние в един момент да страдат истински, а в следващия да се радват и смеят.

Здравето е в спонтанността. Не се вкопчвай в хора, ситуации и емоции!

Осъзнай собствената си власт и свикни с нея! Щом искаш да променяш, да влияеш и да се развиваш, не можеш да се харесаш на всички. Ако това се случва, значи не напредваш достатъчно бързо.

Грижи се за тялото и здравето си! Сега, не после или утре! Вземи бутилка вино, влез в банята, заключи се и не излизай оттам, докато не приемеш напълно начина, по който изглеждаш днес!

След това вече можеш да потърсиш комплекс с упражнения в интернет, да отидеш на фитнес или да потанцуваш.

Купи си онази рокля или дреха, която те привлича неудържимо и ти стои добре, въпреки че не знаеш кога и къде ще я облечеш. Остави я да отлежи и да усетиш момента, в който тя ще стане посланик на това как се чувстваш и ще ти помогне да покажеш най-доброто от себе си.

Откажи се от чувството за вина, което те преследва във всички области от живота. Тайната е, че няма тайна – просто прави, каквото и колкото можеш с това, с което разполагаш!

Знам, че не мога да направя или имам всичко, но мога да се стремя към постижими цели, устойчивост и реализация.

Спри да разпиляваш минутите, часовете, живота си за неподходящите хора и ситуации! Бъди отговорна към подаръка Живот!

Дръж непрекъсната връзка със себе си и когато тялото ти се бунтува, макар че главата ти казва "остани" – бягай! Бягай далеч от чуждите битки, слепите, глухи и неподходящи хора! Бягай, без да даваш обяснение.

Посоката ти да бъде към удоволствието на душата и тялото, към удовлетворението и синхрона, към щастието, към мечтите ти. Не живей като реакция на неприятностите и болките, а творейки пламенно собствения си живот!

Правилният въпрос днес е не кой ще ми позволи, а кой ще ме спре.

Реши се...

Реши се да сложиш своето начало!

ПП

Текстът е сбор от късметчето ми с кафето, случайни надписи, дочути разговори, снимки в списание и книгата "Реши се" на Шерил Сандбърг.

автор: Аксиния Цветанова, myvelikoturnovo.com

Вижте още: Усещане за жена

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki