Gnezdoto.net
Скритото съкровище снимка: superbwallpapers.com

Скритото съкровище

Отново бях там, на място, на което не искам да се връщам никога повече! Бях си поставил високи цели в работата, които не успях да изпълня, чувствах се като пълен провал, даже си го казвах и на глас.

Още помня думите, които тогава за мен бяха истина:
- Юлка, за нищо не ставаш, щом не успя да направиш това, къде изобщо си тръгнал, няма смисъл... просто няма смисъл да продължаваш, ясно е какво ще стане... ще се провалиш отново. По-добре се откажи докато още можеш, играй на сигурно.

Защо все на мен ми се случва, къде сгреших, защо все така става?

Били ли сте и вие там?
Чувството на безпомощност, гневът от провала, отчаянието от случилото се, несправедливото решение на съдбата, вечната липса на късмет в най-важните моменти, страданието от изгубеното време и пари.
Животът ни показва колко мрачен и отвратителен може да бъде. Реалността ни показва къде ни е мястото!

Бях чул, че единственият начин човек да бъде истински богат е да бъде благодарен. Че благодарността е ключът към вратата на щастието и мира.

Казах си, че това е просто някаква форма на позитивно мислене, с която се опитваме да избягаме от реалността и да се скрием от лошите неща, които ни се случват, един вид да ги замаскираме и да се преструваме, че всичко е супер.

Аз лично нямах време за такива глупости и гледах много подозрително на шепата хора, които ми пробутваха тези нереални концепции.

- Този пък какви ми ги дрънка, няма пукната пара, не е постигнал нищо в живота и ми говори все едно е Господ.

С времето обаче все по-често ми се случваше да се чувствам нещастен, стресиран, депресиран, изоставен, нищожен, отделен. Въпреки че изкарвах много пари се чувствах беден, въпреки всички добри приятели се чувствах сам, въпреки всичките ми успехи се чувствах провалил се. В един момент бях напълно завладян, чувствах се напълно безполезен!

Питах се защо този човек, който изкарва 5 пъти по-малко пари от мен, е много по-щастлив, защо е толкова спокоен и се е нахилил така. Тогава реших, че това няма как да продължава така, трябваше да намеря начин да се наслаждавам на живота, да бъда щастлив!

Виждах, че има нещо „между редовете", което не разбирам, нещо което ми липсва, за да бъда щастлив.

Благодарността беше едно от нещата, които напълно промени всичко. За моя голяма изненада беше много лесно. Ще ви го покажа с един кратък експеримент.

Спомнете си случка, когато сте били много благодарни на някого, насочете фокуса си напълно към тази случка, може да е било нещо незначително (на пръв поглед), но вие сте били много благодарни. Например някой ви е направил огромна услуга и не ви е искал нищо в замяна.

Какво е чувството, което сте изпитвали към този човек? Съсредоточете се и си спомнете какво е това чувство на дълбока благодарност към някого. Отделете няколко минути и се потопете в това чувство, спомнете си колко се били благодарни на този човек. Усещате ли усмивката на лицето си, усещате ли пламъка вътре във вас, появиха ли се всички топли чувства, стана ли всичко по-топло и цветно?

Когато сме благодарни, ние се фокусираме върху всичко добро в живота ни.

Благодарността е благ дар, тя ми донесе спокойствието, щастието, от което имах нужда. Показа ми живот с пъстри цветове и безгранична радост, показа ми колко много имам и колко много съм, цялата любов с която сме обградени.

С помощта на благодарността сега съм много по-богат във всяко едно отношение!

Оценявам с какви страхотни хора съм обграден, какви невероятни неща съм постигнал, колко много опции за развитие имам, колко много пари изкарвам (нека не забравяме, че 2/3 от света живее с под 50 долара на месец).

Най-хубавото е, че това е метод достъпен за всеки. Позволете си да сте богати, позволете си да се насладите на това невероятно приключение наречено живот. За тези от вас, които вече са там, моля споделете тази статия, нека направим живота на повече хора цветен.

Нека има радост и щастие в сърцата ни, нека бъдем благодарни за всичко, което сме и имаме, за всички неща, които усещаме и споделяме.

Нека бъдем благодарни, че ни има и можем да се насладим на това приключение заедно.

С мен ли сте в това?
Ако е така, правете това лесно упражнение в продължение на една седмина и се насладете на промяната.

Упражнение:
Всеки ден благодарете за 5 различни неща (писмено)!

Примери:
Благодарен съм, че когато вдишвам има винаги въздух.
Благодарен съм на приятелите ми, че винаги ме подкрепят в трудни за мен моменти.
Благодарен съм на родителите ми за безкрайната обич, която са ми дали (дори да е била по техен си начин).
Благодарен съм на сърцето ми, което бие със 100.000 удара на ден, за да мога аз да живея.
Благодарен съм, че имам очи, за да видя цялата тази красота.

Ако благодарността е успяла да промени живота ви, пишете за това, какво се е случило и какви са наблюденията ви.

Вижте още за Юлиан и други негови статии

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki