Gnezdoto.net
Какво ти липсва?

Какво ти липсва?

Като малък много обичах да си играя с коли, предполагам, се сещате за тези малките колички, matchbox. Нямах търпение баба ми да ме заведе в ГУМ и да видим дали е излязла някаква нова кола.

Когато имаше нова кола, аз прилагах всички тактики и стратегии за да убедя баба ми да ми я купи, бях готов да направя всичко, за да имам тази нова кола, да я занеса вкъщи и да бръмча цял ден с нея.

Всяка нова кола за мен беше истинска мечта, толкова много се радвах на тези коли, че те напълно осмисляха живота ми тогава.

След години оставих колите на по-заден план, защото вече имах колело (Зайка), нещата много бързо започнаха да набират скорост, особено след като ми махнаха помощните колела. Известно време бях щастлив със Зайката, но видях, че някои деца имат по-големи и по-хубави колела (Школник). Започнах лека-полека да не съм доволен толкова много от моето колело и започнах да врънкам родителите ми да ми купят Школник-а. Спомням си как ги убеждавах, казвах им, че ако ми купят това колело, няма да искам нищо повече, ще съм напълно щастлив до живот, винаги ще се държа много добре, ще ги слушам за всичко. Обяснявах им, как това ново колело ще промени живота ми, как ще осмисли всичко, как това е всичко което някога ще искам. Понеже сигурно съм бил много досаден (добър преговарящ J ), те ми го купиха.

Тадааааа, бях толкова щастлив, имах огромно колело, беше синьо, имаше огромни гуми, с въздух вътре, возеше много меко, беше много бързо, имаше много удобна седалка и много голямо кормило. Гумите му бяха толкова големи, чувствах се като състезател. Имаше багажник на задния калник и можех да събирам с него бутилки и да ги връщам на пункта за вторични и да имам пари за сладолед и видео игри в клуба до нас! Това колело направо промени живота ми, стигах много бързо навсякъде, всички много му се кефеха, най-много Аз!

Това ми беше мечтата и я бях постигнал, живеех в мечта!

Само няколко месеца по-късно излязоха първите BMX (нови, по-хубави колела)...... уууаааааауууууууу......КОСМОС!!!

Те имаха много по-здрава конструкция, много по-малки и широки гуми, бяха много по-стабилни и здрави, карането им по черни пътища и дупки беше много забавно, можеше с тях да се правят много повече номера и скокове, бяха със спирачки на кормилото, не с контра. Това позволяваше да си превъртам педала назад, издавайки невероятно готин звук. Естествено на няколко приятеля веднага им купиха, те веднага станаха бандата на готините. Спомням си как преди всяко тръгване превъртаха рязко педала назад, издавайки най-якия звук на света и казваха:

- Аре да караме!

Само за два дни, моята мечта (Школникът), моето невероятно колело, което толкова много обичах, това удобно, бързо, красиво колело беше вече пълен боклук! Гледах го и не можеш да повярвам колко е зле, дразнеше ме багажникът му, защото дрънкаше, дразнеха ме големите му тънки гуми, защото друсаха през дупките, дразнеше ме извитото му кормило, дразнеше ме колко е леко!

Всичко започна отначало, отидох при родителите ми и започнах да им обяснявам за всички предимства на BMX-а и как това ще е последното нещо, което ще искам, защото това колело е съвършено, това беше истинската ми мечта, казвах си, че ако имам това колело, не ми трябва нищо друго до края на живота ми.
Те не поддадоха този път, но за радост баба ми купи чисто нов BMX!

Още си спомням позвъняване по телефона с директен въпрос:

- Кой е любимият ти цвят?
- Синьо!
- Добре, чао!

Както се досещате, всичко се повтори, защото излязоха Mountain bikes (планински колела......уууаааауууу..., друг свят).

В по-късен етап от развитието ми всичко пак се повтаряше, просто вече изкарвах много пари и си мислих, че нещо се е променило....напротив, всичко беше същото, просто сумите се покачиха драстично.

Една по една сбъдвах всичките си „мечти".... Колелата прераснаха в най-бързите мотори в света, в ATV-та (нещо като бъги), в ски, сноуборд, рали коли, много бързи и луксозни коли.

Давах голяма част от доходите си за материални притежания, защото те ми носеха щастие!

Лошото беше, че това щастие никога не ми стигаше, исках ОЩЕ и ОЩЕ!

И както се досещате, работех повече, работех по-усърдно, изкарвах повече пари, за да мога да си позволя по-хубави играчки, те временно ми носеха щастие и след това ми ставаха безинтересни.

Хората започнаха да искат да бъдат като мен, да живеят като мен, непрекъснато ми обясняваха как аз имам най-готиния живот, че съм като филмова звезда.
Много успешен покер играч, спортист в много добра форма, непрекъснато търсещ силни усещания, притежаващ най-добрите играчки в света, много енергичен и винаги засмян, с дългогодишна и щастлива връзка с невероятна жена, отстрани сигурно съм изглеждал наистина като филмова звезда!

От вътре беше доста по-различно!

Всеки ден аз „въртях колелото" за да може всичко това да се случва, всеки ден аз полагах неимоверни усилия, за да поддържам този висок стандарт както финансово, така и психически.

Когато имаш имидж на филмова звезда, не можеш да откажеш някои неща, не и ако искаш да запазиш имиджа си, идентичността си, щастието си!
Животът е много забавно и интересно приключение!

Може би единственият начин човек да разбере, че щастието не се крие в материалните неща е..... да ги има, да изпита това, което дават те, да се наслади на „мечтите" си и да види, че това е било само тест, било е само илюзия, много забавен черен хумор. Намирам това за много забавно и смешно, Вселената определено има невероятно чувство за хумор. Все по-често започвам да се усмихвам и да се смея, дори без повод, виждам, колко на сериозно съм се взимал, колко много съм планирал да бъда щастлив, колко много съм се трудил, за да изпълня „мечтите" си!

Виждам, как още от първата ми кола, която беше Жигули и беше 42 коня..... непрекъснато мислех.... какво ли ще е да е повече....и така до следващата 85 коня.... и така нататък, в момента колата ми е 350 коня и използвам по-малко от 50% от потенциала й, забавното е, че от време на време пак мисля за следващата, която ще е 650 коня аххахаха, сега поне знам как трябва да се случват нещата и да съм щастлив с това, което имам, защото имам всичко!

Преди да се запозная с един от най-добрите ми приятели в момента (Тони), бях карал 10 коли (предимно колите, които сме притежавали с баща ми), след запознанството ми с него вече имам толкова много опит в това, че направо не е за вярване.

Сега, връщайки се назад, виждам, че истинското Щастие винаги се е криело в Преживяванията, в Опита, в Хората, в Моментите в самия Живот!

Сега със сълзи на очи се връщам назад и не се радвам на BMX-a, радвам се на баба ми, която ми го подари, не си спомням с умиление за Школника, спомням си как баща ми ме научи да си оправям веригата, когато ми падне, не се сещам за Hayabusata (най-бързият мотор), сещам се за невероятните моменти и пътувания с един от най-добрите ми приятели Ники. Не ми пука, че съпругата ми не носи скъпия пръстен с диамант, с който и предложих, защото знам, че истински ме Обича и самият пръстен е просто една дрънкулка.

Пиша всичко това, защото искам да покажа колко много мечти сме изпълнили и пак не се чувстваме достатъчно добри, умни, смели, продуктивни. Не ни е достатъчно това, което имаме, това, което сме в момента.

Много от нас в момента живеят в състоянието, в което живеех аз преди, нямах достатъчно, защото никога не ценях това, което имам в момента, винаги исках повече и никога не бях доволен, винаги нещо липсваше, никога не беше достатъчно, имаше дупка, която се опитвах да запълня!

С времето и опита видях, че тази дупка не може да бъде запълнена.... защото няма дъно!

Тя единствено може да бъде изцяло премахната, чрез Благодарността и чрез Любовта към себе си!

С това не казвам, че не трябва да се развиваме, точно обратното, развитието е нужда, която всяко човешко същество желае!

Просто предлагам да се развиваме в Благодарност с това, което имаме, защото имаме всичко!

Бъдете Благодарни за това, което имате, това е единственият начин да сте истински богати!

Забавното е, че така ще се развиваме МНОГО ПО-БЪРЗО!!!

Никой не е добър в нещо, ако е ядосан, тъжен, смазан и объркан, в същото време ние всички сме невероятни, когато обичаме себе си, когато си вярваме постигаме чудеса, които дори не можем да обясним понякога как са станали!

Спомнете си за всички постигнати мечти от миналото ви, спомнете си как преди сте си мечтали това невероятно красиво момиче само да ви погледне и да ви се усмихне, сега то е всеки ден до вас, имате красиви деца и не му обръщате никакво внимание, защото то вече е даденост, знам, че някои от вас ще кажат, че тя вече не е толкова красива. Една жена е красива, когато се държим с нея по красив начин, не можем да очакваме да не се грижим за едно цвете и то да живее, отгоре на това да бъде и красиво!

Дали мечтата ви е била този невероятен, силен и харизматичен мъж да ви заговори и той сега да седи до вас и вие да му се ядосвате, защото е забравил да загаси лампата в коридора или за това, че не е изхвърлил боклука.

Спомнете си колко много сте мечтали да стигнете до тази позиция и сега ви е скучно, защото вече я имате.

Спомнете си за многото постигнати мечти, спомнете си колко много сте направили!

НИЕ сме главният герой в този филм и от нас зависи какво ще направим!

Вижте как нещата се нареждат перфектно във ваша полза и нещата, които преди са ви се стрували невъзможни, днес са „сива реалност" и не им се радвате!

Винаги търсете начин как да се развиете, когато го намерите и успеете, споделете го с другите!

Вселената е огледало, всичко, което трябва да направим, е да се усмихнем.

Споделете този материал с приятелите си, покажете им колко много са постигнали!

Вижте още за Юлиан и други негови статии

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki