Gnezdoto.net
5 книги с вкус на шоколад

5 книги с вкус на шоколад

Шоколадът – универсалният лек за всяка дама. А има ли нещо по-разтапящо, по-прекрасно, по-отпускащо и носещо наслада за всички сетива от срещата със стойностна книга с вкус на шоколад?! Е, възможно е и да има, но определено е преживяване, до което всяка женска душа трябва да се докосне. Но стига празни, изкушаващи приказки... за това дали или какъв шоколад да подарите на небцето си, няма как да ви помогнем, но ще се постараем да го направим за избора на „шоколад за душата“:

shokolad za jenskata dushaШоколад за женската душана Кей Аленбоу съдържа 77 истински и вдъхновяващи истории, които възхваляват живота и улавят същността на това да си жена. Също като шоколада те утешават, удовлетворяват и доставят удоволствие. И нещо повече – те ще направят живота ви по-добър! Написани от жени и за жени, това са искрени проникновения за съчувствието, отговорността, работата, брака, приятелството, майчинството, любовта, смелостта, духовността, страстта и още десетки други теми.

 

kradecyt na shokoladДруга дама, омагьосана от какаовото чудо, е Лора Флоран. Тя посвети на любовта си към шоколада поредица от 3 книги – абсолютни бестселъри в цял свят. Първата книга - Крадецът на шоколад предлага чувственост, романтика и наслада – деликатес от Града на любовта... Магьосникът на арт шоколада – красивият французин Силвен Марки, и неустоимата похитителка на шоколад – Кейд Кори, се впускат в страстна игра на съблазняване и интриги и попадат в сложен любовен триъгълник, в който третият е... шоколадът. 

 

shokoladovo dokosvaneВторото бижу е Шоколадово докосване. Изпълнена с любов и сладост история, която докосва сърцето, душата и... небцето. Доминик Ришар познава шоколада – от острия сепващ вкус на лайма и карамела до най-комплексните и фини нюанси на жасмин, лимон, мащерка и кайенски пипер. Той е единственият мъж, способен да прелъсти женския език. Неговият шоколад - тъмен, предизвикателен, интензивен – ги събира. Нейният апетит за него – ненаситен и заразителен – води до пристрастяване.

 

shokoladova magiaВ третата си книга Шоколадова магия Лора вече добавя и мирис към невероятния вкус – приказният аромат на горещия шоколад. Специалитетът на главната героиня е именно той - горещият шоколад – лесен за приготвяне и в същото време божествено вкусен, особено когато го е правила тя. Филип Лионe е парижкият принц на сладкишите. Неговите макарони съчетават различни вкусове, които се топят в устата, галят небцето и оставят неповторим вълшебен вкус. Когато решава да отвори клон на световноизвестните си сладкарници на няколко крачки от „Къщата на вещиците“, сблъсъкът му с Магали е неизбежен...

zlatnata kniga na shokoladaЕдинственият проблем, който тези "сладки" книги създават, е неистово желание за парченце шоколад. Но и за това имаме решение – шоколадово решение – Златната книга на шоколада! В този луксозен сборник ще намерите повече от 300 великолепни рецепти за шоколадови изкушения - сладкиши, кексчета, изискани десерти, кремове, торти, бонбони, напитки... Книгата е богато илюстрирана, което ви дава възможност да видите готово вече лакомство, преди да сте започнали да го приготвяте. Насладете се и на любопитните факти от историята на шоколада, които ще намерите в първата глава на книгата.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki