Gnezdoto.net
Пийте кафето си горещо и се усмихвайте широко - против бръчки unsplash.com

Пийте кафето си горещо и се усмихвайте широко - против бръчки

Пийте кафето си горещо и се усмихвайте широко - против бръчки. И не забравяйте, че злобата състарява бързо, грозно и безвъзвратно.

Според върли привърженици на идеята, че пиенето на студено кафе е чудесен способ с борбата срещу появата на бръчки, обяснението е, подкрепената от учени теза, че приемането на горещи напитки, както и храни, предизвиква мимики. Предизвикването на мимики е еквивалентно на предизвикване на бръчки.

Изводът – пийте кафето си студено, яжте храната си поизстинала, не се усмихвайте с повод и без повод, но не се и мръщете на още по-смръщените продавачки в магазина или хората по улицата (защо да им се сърдим, сигурно и те се опитват да прилагат изключително специалната грижа за кожата). Бъдете студени и хладнокръвни, лишени от всякаква лицева емоция, все пак лицето е първото нещо, което всеки съзира у един човек, а една сбръчкана фасада, не говори никак добре за него. Говори за оживената му лицева динамика, която, както стана ясно, не води до нищо добро. Бръчки, бръчки, и пак бръчки. Ужас!

Когато се намирате в ситуация, която е прекалено смешна и ескалира, не се смейте с цяло гърло като изтървани, а по скоро останете в ступор – това ще ви лиши от преждевременното образуване на ранни бръчки, които са резултат от прекалените мимики на лицето. Изразявайте емоциите си с думи, а лицето си оставете нямо, за негово добро е. Гръмкият смях е толкова излишно напрягане на мускулите, колкото и образувалите се от него гротескови бразди по носа, в областта на очите, както и бузите. Гримасниченето е порок, който изначално трябва да се изкорени от човешкото съзнание. Особено от женското.

Прекалената емоция ще ви бележи завинаги. Буквално.

А не толкова буквално, а направо мотамо, ще ви бележи и нейната липса. Само че тогава е много по-грозно и неприветливо, та чак уродливо, понеже тези белези ще са обезобразили съзнанието ви. Единственото нещо, което не остарява, ако ние не му позволим. И единственото нещо, за което трябва да сме толкова силно обезпокоени. Душа, а не кожа.

А каква ли история разказват дълбоките бръчки на щастието по лицето на една жена – отгледала деца, превивала се от смях заедно с тях, плакала заедно с тях, забавлявала се заедно с обичните си хора. Разказват за щастие, топлина и истинност, които са много по-красиви от изпънатата кожа, много по-искрени от престореното съвършенство. Много по-благодарни, защото тези бръчки няма да са ни ограбили от нито една емоция, от нито един споделен миг, а напротив – гледайки се в огледалото, можем само да си спомняме за болките в корема и проглушителния смях, който във всеки един момент индиректно ни е инжектирал ендорфини.

Бръчките разказват за емоциите. Онези, които са начертали по лицата целия ни емоционален живот – радост, жизненост, любов, та дори и болка, тъга и гняв.
Затова – пийте кафето си горещо, изгорете си езика и не се страхувайте да изгримасничите от ужас; смейте се гръмко и широко и заразявайте със смях, а не с кисели физиономии. И не само че ще бъдете по-красиви, но и безспорно ще се чувствате по-здрави, по-щастливи и по-изпълнени с живот.

Щастието е заразно. Бъди преносител.

Няма лек, има само смях, усмивки и много, много бръчки. Та какво повече да ни е нужно?

П.П. Аз обичам бръчките на мама и намирам лицето ѝ за най-красивото и нежно нещо на целия свят! Не защото изглежда, както когато е била на 25, а защото красотата, в истинската ѝ форма, извира от нас самите. А лицето, та дори и тялото ни, са проекция на съзнанието, което храним с вярванията си за самите нас.

Знам, че майка ми се маже с кремчета, за да прикрие бръчките, които времето, а може би и аз, сме ѝ причинили, но искам само да ѝ кажа:

Мамо, когато се усмихваш, целият свят се спира и те поглежда – защото няма нищо по-красиво от усмивката ти. Целият свят се оглежда в очите ти, защото няма по-сияещи и ярки звезди от тези две очи. И леките бръчици около тях, само подчертават красотата им. И целият свят ще ти отвърне с усмивка, защото това е най-силното оръжие, включително срещу остаряване.

А именно в тези усмивки се крие непреходната женска красота.

Вижте още статии на Биана Гунчева и допълнителна информация за нея...

Вижте още: УСМИХНЕТЕ СЕ И ПРЕДАЙТЕ НАТАТЪК... ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki