Gnezdoto.net
Уроците на Луиз Хей

Уроците на Луиз Хей

Луиз Хей е едно от най-популярните имена в областта на литературата за самопомощ. Автор е на световни бестселъри на тема силата на позитивното мислене и волята като начин за положителна промяна на живота.
Съдбата й е изключително драматична и изпълнена с тежки житейски моменти.

Луиз Хей е родена през 1926 г. В своята автобиография тя разказва как вторият съпруг на майка й упражнява върху нея сексуално насилие, когато е на 15 години. Напуска училище, без да се дипломира, а на 16 години забременява. Ражда момиченце, но не може да се справи с отглеждането й сама и прави тежкия избор да го остави на осиновяване. Хваща се на работа на различни места, но заплащането е изключително ниско. Решава да се премести в Ню Йорк, където работи като модел. Годината е 1950-та. Жени се за бизнесмена Андрю Хей, който обаче я изоставя заради друга жена след 14 години брак. В този момент тя попада на книгите на Флорънс Сковал Шин, за които казва, че променят изцяло възприятията й. Записва се да изучава трансцедентална медитация в Международния университет Махариши във Феърийлд, Айова. Изпитанията за Луиз обаче не са приключили. През 1977 г. й откриват нелечим рак на шийката на матката. В този превратен моментот живота си, тя решава да се обърне навътре към себе си и стига до извода, че причината за болестта й са травматичните преживявания в детството. Решава да се откаже от традиционната медицина и започва усилено да работи с рефлексология (точкова терапия), правилно хранене, детоксикация тялото и силна вяра. Авторката е убедена, че именно това й е помогнало да се справи с болестта. Издава книгата "Излекувай живота си", която е преведена на над 30 езика, а броят на продадените копия надхвърля 50 милиона!

Ето и някои от най-важните и емблематични постулати за позитивен и пълноценен живот...

1. За настоящето

Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живей в Настоящето и се наслаждавай на всеки миг. Силата винаги е в настоящия момент.

2. За миналото

Бъди готов да се разделиш със старите, негативни убеждения. Те са само мисли, които запречват пътя ти. Новите ти мисли са позитивни и носещи удовлетворение.

Поучи се от миналото и го остави зад себе си. То не можеда бъде променено. Живей в настоящето.

3. За силата на мислите и думите

Мислите и думите ни постоянно оформят нашия свят и изживяванията ни.

Онова, което даваме, се връща при нас.Това, което мислим за себе си, става истина за нас.

Всяка мисъл, която минава през съзнанието ни, създава бъдещето ни. Всеки от нас сътворява своите преживявания чрез мислите и чувствата си.Това, което мислим, и думите, които изричаме, изграждат преживяванията ни.

Помни: ти не си жерта на своите мисли. Ти избираш своите мисли!

4. За приятелите

Обграждай се с позитино мислещи хора. Позволи да си отидат от Живота ти хората, които не те подкрепят.

5. За прошката и вината

Прошката е дар към теб самия, защото те освобождава от затвора, в който сам си се зaключил. Можеш да се разделиш с миналото и да простиш на всички.

Прости си за това, че си се наранил. Прости си за това, че си наранил другите. Прости си за това, че си позволил на другите да ви наранят.

Освободи се от нуждата да виниш когото и да е, включително и себе си.

6. За критиката

Спри да критикуваш. Критиката никога никого не променя. Откажи се от самокритиката. Приеми се такъв, какъвто си. Когато се критикуватш, твоите промени са негативни. Когато одобряваш действията и себе си – ти се променяш позитивно.

Критиката разрушава вътрешния дух. Похвалата го укрепва. Хвали себе си, колкото се може повече. Казвай си колко добре се справяш с всяка дреболия.

7. За страховете

Страховете ти са само мисли. Спри да се плашиш, да се тероризираш с мислите си. Това е ужасен начин на живот. Мислите могат да се променят. Избери да мислиш без страх. Вселената подкрепя изцяло всяка мисъл, в която избереш да повярваш. Изборът на мисли е безграничен. Избери равновесието, хармонията и мира и те ще се изявяват в твоя Живот.

8. За слабостта

Освободи се от потребността да бъдеш слаб. Заслужаваш най-доброто от живота, приеми го Сега.

Помни, че не си повластен на никого и нищо, защото ти си отговорен за своя Живот.

9. За очакванията

Откажи се да имаш очаквания. Отпусни се свободно и с любов в течението на Живота. Обичай себе си. Знай, че на всеки завой те чака добро.

10. За новия поглед

Бъди готов да видиш Живота по нов и различен начин, да забелязваш незабелязаните преди неща. Винаги има нов свят, който очаква погледа ти.

11. За проблемите

Всеки проблем си има решение. Всяко преживяване е възможност за учене и израстване.

12. За собственото "Аз"

Имаш правото да бъдеш точно това, което си. Имаш право да направиш всичко, което искаш да направиш. Имаш правото да се учиш и израстваш от собствените си грешки.

Отнасяй се с любов към недостатъците си. Осъзнавай, че ти сам си ги създал, за да удовлетвориш някакви свои потребности. Сега търсиш нови позитивни пътища за удовлетворение на потребностите си. Така че нежно се отървавай от старите негативни стереотипи на поведение.

Бъди великодушен към себе си. Бъди добър към себе си. Бъди търпелив, тъй като ти усвояваш нов способ на мислене. Отнасяй се към себе си като към любим човек.

13. За любовта

Любовта ражда чудеса. Когато обичаш себе си, позволяваш на чудесата да се случат в Живота ти. Когато обичаш и приемаш себе си ви, всичко в Живота ти потръгва. Всеки ден поглеждай в огледалото и казвай на образа отсреща: "Аз НАИСТИНА те обичам! Теб! Точно теб!". С всеки ден ще става все по-лесно.

Най-добрият начин да получиш любов, е да дадеш любов. Ако вярваш, че никой не те обича и че си самотен, това ще намериш в Живота си. Ако вярваш, че Любовта изпълва с радост сърцето ти, това ще намериш в Живота си.

Бъди готов за Любовта. Бъди готов да обичаши да я цениш. Бъди готов да й се отдадеш напълно.

14. За изцелението

Твоето съзнание и твоето сърце са твоето лекарство.

Изцелението означава да постигнеш цялост; изцелението означава да приемеш изцяло себе си - не само онова, което ти харесва, а наистина всичко; да приемеш целия себе си такъв, какъвто си. Обърни се навътре в себе си и ще откриеш способностите си на лечител. Ти притежаващ невероятни умения, за които досега не си подозирал. Затова бъди готов да стигнеш до ново ниво на съзнание и да откриеш способности и таланти, които не си подозирал. Ти си напълно способен не само да излекуваш някаква си болест.Ти си напълно способен да изцелиш себе си на всички възможни нива.

15. За благодарността

Вселената обича благодарността. Колкото по-благодарен си, толкова повече блага получаваш. Под "блага" разбирам не само материалните неща, но и всички хора, места и преживявания, заради които си струва да се живее.

16. За тялото

Научи се да се храниш правилно. Каква храна е необходима на тялото ти за поддържането на оптимална енергия и работоспособност? Научи физически упражнения. Кои от тях ти доставят удоволствие? Обичай и уважавай храма, в който живееш.

17. За възрастта

Възрастта ти е точната възраст, на която трябва да бъдеш в този момент от Живота ти. Всяка година ти си добавял нещо към своя опит, за да стигнеш тук, където си в момента. Помни: няма изгубено време, защотото всеки ден от Живота ти те е учил на нещо ново. Цени възрастта и опита си. Цени себе си - тук, където си в момента.

18. За детето в теб

Спомни се какво те радваше като дете. Намери начин да "интегрираш" тези радости в Живота си. Забавлявай се с всичко, което правиш. Усмихвай се непрекъснато. Смей се на висок глас. Позволи си да изразиш радостта си. Радвай се и знай че Вселената се радва заедно с теб!

19. За избора

Светът е пълен с хубави неща и благоденствие. Избери да отвориш сетивата си за тях и да ги пуснеш в Живота си.

20. За промяната

Не чакай момента, когато нещата ти ще са наред, ще отслабнеш, ще намериш нова работа или ще започнеш нова връзка. Започни веднага и прави всичко, което зависи от самия теб.

Вижте още: "Излекувай живота си" - един филм на Луиз Хей и приятели

КНИГИТЕ НА ЛУИЗ ХЕЙ МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ И ДА ПОРЪЧАТЕ В КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki