Gnezdoto.net
Понякога неприятностите се случват за добро, а мечтите не се изпълняват за още по-добро снимка: memo.in

Понякога неприятностите се случват за добро, а мечтите не се изпълняват за още по-добро

Един мъж от месеци бил безработен и бил съгласен да започне всякаква работа. Когато попаднал на обявата, че се търси портиер в голяма софтуерна компания, веднага се явил на интервю. Естествено, за подобна непрестижна длъжност нямало много кандидати и след кратко събеседване човекът бил одобрен.

– Между другото, оставете ми вашия имейл адрес – казал накрая интервюиращият го мениджър, – за да ви изпратя подробностите относно работа и да ви съобщя кога започвате.

– Но... – смутено отговорил мъжът – аз нямам имейл адрес, освен това не разполагам с компютър и интернет вкъщи.

– О, наистина ли? – възкликнал мениджърът. – Ами, вижте, ние сме софтуерна компания и за нас е основно правило да поддържаме контакт по имейл с всички работещи тук. Съжалявам, но ще трябва да предпочетем някой от другите кандидати.

Мъжът си тръгнал разстроен, защото това било единственото предложение за работа, на което попаднал от много време насам. Но какво да се прави... трябвало да измисли нещо, с което да се захване, за да осигури прехраната си.

Събрал последните си останали пари и отишъл на най-голямото фермерско тържище в града. Решил да купи малки количества от различни плодове и зеленчуци и да започне да ги продава по домовете. Тръгнал той от врата на врата и след като за няколко часа продал всичко, се върнал на борсата за нова стока. Така до края на деня човекът удвоил парите, с които разполагал.

Виждайки, че по този начин може да си осигури някакъв доход, той се захванал с ентусиазъм и находчивост да развива малки си бизнес. Ставал рано, работел до късна вечер, а хората били доволни от възможността да си купуват пресни плодове и зеленчуци пред прага на дома си.
Човекът се сдобивал с все повече клиенти и малко по малко се замогнал, разширил дейността си, после си купил камионче, обогатил асортимента си и за няколко години упорит труд успял да създаде печеливша компания за разносна търговия.

Един ден при него дошъл застрахователен агент, който му предложил застраховка на имуществото. В края на разговора агентът го помолил да му остави имейл адрес, на който да му изпрати застрахователните полици. И когато клиентът му отговорил, че няма имейл адрес, удивено възкликнал:

– Щом сте успели да създадете такъв успешен бизнес, без дори да имате имейл, не мога да си представя докъде щяхте да стигнете, ако използвахте модерните технологии на днешния свят.

– Просто щях да бъда портиер в една компания – отговорил бизнесменът.

Никога за нищо не съжалявайте. Понякога неприятностите се случват за добро, а мечтите не се изпълняват за още по-добро.

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 knigi pritchi promo 01 new 2022 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


ПРАЗНИЦИТЕ НАБЛИЖАВАТ! - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

2023 new year
Промоцията продължава до 31 декември 2023 г.

 


ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ! ВСЕКИ ДЕН ДО 31 ДЕКЕМВРИ 2023 Г. - ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

"Да четеш хубава книга е като непрекъснат диалог, в който книгата говори, а душата отговаря…" Андре Мороа

kniga s podaryk animiran new new price.gif

Когато годината свършва, не поглеждайте с разочарование към вчерашния ден. Гледайте към обещанието на Бог, което ви очаква в утрешния. Пожелаваме ви светли празници!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki