Gnezdoto.net
Писмо до Google. Или за силата на детските желания снимка: theblaze.com

Писмо до Google. Или за силата на детските желания

Една история за детския оптимизъм и мечтите. Една история, която ни учи да се завърнем към себе си, да отворим сърцата си и просто да повярваме! Ах, ако можехме да бъдем отново деца!

Красивата приказка, която ще ви разкажа сега, се случи през лятото на 2014 г. Медиите в Щатите й дадоха подобаваща гласност, особено след като от Google потвърдиха достоверността й. За съжаление, тогава Gnezdoto.net все още не беше факт, иначе веднага щяхме да ви я разкажем. Но "по-добре късно, отколкото никога", са казали хората. И ето ни, все още подвластни на коледното настроение, което ни изпълни с вяра в чудесата и сбъднатите желания, решихме да я споделим с вас. Приятно вдъхновение!

Кати седеше на леглото и нервно барабанеше с пръстчета по свитите си коленца. След седмица беше рожденият ден на татко й, а снощи разбра, че той отново ще е на работа. Откога чакаше този ден! Ето че всичките им планове щяха да пропаднат!

Малката обожаваше баща си – нейният герой! Всичко щеше да направи за него! Миналата година празникът се провали, защото Кати беше с температура. Още тогава си обеща, че следващият му рожден ден ще е най-хубавият досега! С майка й заедно щяха да направят тортата, щяха да купят конфети и шарени шапки, щеше да облече новата си рокля, даже и прическа щеше да си направи!... Не можеше да остави нещата така! Трябваше да предприеме нещо!
Откъсна лист хартия от една тетрадка, грабна кутията с пастели и седна на бюрото си. За миг погледна разсеяно през прозореца . Взе листа и любимия си син пастел и започна...

Два дни по-късно на бюрото на Даниел Шиплаков, главен мениджър на дизайнерския отдел на Google и шеф на бащата на Кати, се появи малък пощенски плик. Вътре имаше лист от тетрадка, изписан със син пастел. В писмото някой беше написал:

„Скъпи г-н Google служител,
Бихте ли се уверили, че когато татко дойде на работа, ще получи и почивен ден?
И може ли този почивен ден да е в сряда? Защото той почива САМО в събота.

от Кати

П.С. В сряда татко има РОЖДЕН ДЕН.
П.П.С. Лято е все пак."

002

Шиплаков така се трогна от наивно-милите думи на детето, че му върна отговор:

„Скъпа Кати,
Благодаря ти за твоята добре обмислена забележка.

Татко ти работи усърдно за създаването на много прекрасни неща за Google и за милиони хора по света.
По случай неговия рожден ден и осъзнавайки колко е важно от време да време да почива и в сряда, особено през лятото, му даваме цялата първа седмица на юли за ваканция.
Забавлявайте се!

Даниел Шиплаков"

003

***

Колко пъти се примиряваме с нещата, които ни се случват, без ни най-малък опит да ги променим? Колко пъти се отказваме от мечтите си, предвиждайки провала си? Колко пъти не протягаме ръка към тях, убедени, че са твърде далече, за да ги стигнем? А какви оптимисти бяхме като деца! И колко възможно ни изглеждаше всичко! Къде изгубихме вярата си в сбъднатите мечти? Къде изгубихме себе си?
Не забравяйте, приятели, понякога успехът е на една ръка разстояние. На едно телефонно обаждане. Или на едно писмо. На един спомен за детството и нашата необременена истинска същност...
Не бъдете статични! Не бъдете примирени! Вярвайте и се борете! Имате само един живот и заслужавате да получите най-доброто в него! Вземете си го! Успех!

снимки: theblaze.com

Вижте още: Историята на едно малко момче с голямо сърце или колко са 20 долара?

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki