Gnezdoto.net
В какво се измерва куражът? снимка: uk.eurosport.yahoo.com

В какво се измерва куражът?

"Силата се измерва в килограми. Скоростта се измерва в секунди. В какво се измерва куражът? Куражът не може да бъде измерен." С тези паметни думи Международният олимпийски комитет увековечи вдъхновяващия пример на един мъж, който не се предаде... Това е историята на олимпийския спринтьор Дерек Редмънд. И на неговия баща.

Годината е 1992-ра. Мястото: Барселона. Събитието: Летните олимпийски игри.

Спринтьорът от Великобритания, Дерек Редмънд, е очакваният златен медалист в дисциплината 400 метра. Зад гърба си има национален рекорд и няколко златни медала от международни шампионати. Както и 8 операции от травми! Въпреки нараняванията, въпреки болката, години наред талантливият спортист се готви в очакване на този миг. Неговият миг. И го дочаква. 65 000 души по трибуните са на крака! В този миг светът е негов. Въпреки скъсаното сухожилие. 

Вижте в какво се превръща провалът, когато волята се окаже по-силна от болката, а мечтата се окаже по-силна от отчаянието...

История с продължение:

2 години по-късно и 3 нови операции, един хирург казва на Дерек, че никога повече няма да може да тича. И че със сигурност няма да може отново да представлява Великобритания.
Подобна новина би съсипала всеки. Би смазала духа му. Би убила мечтите му. Но Дерек Редмънд е различен. И баща му, Джим Редмъд е различен. Той поощрява сина си да се насочи към друг спорт, който обича. Резултатът е: Дерек си извоюва място в националния отбор по баскетбол на Великобритания! Когато това се случва, бившият спринтьор изпраща снимка с автограф на хирурга, опитал да прекърши вярата му.

Истински силните в живота не са тези, които никога не падат. Истински силните са тези, които падат, но избират да станат. И да продължат. Въпреки болката. Въпреки разочарованието. Въпреки страха. Защото не е важно дали ще стигнеш първи. По-важно е да не се откажеш. По-важно е да не се предадеш. По-важно е да не спреш!

Посвещава се на бащите, които не ни изоставят.
Посвещава се на мъжете и жените, които не се отказват.
Посвещава се на теб! 

Вижте ощеБлагодаря ти, мамо! - едно трогателно видео, посветено на майките на олимпийските участници

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki