Gnezdoto.net
Чудеса се случват. Просто трябва да опиташ, когато видиш шанса...

Чудеса се случват. Просто трябва да опиташ, когато видиш шанса...

Един бедняк видял в стар вестник обява, която гласяла: „Продава се луксозна къща на 3 етажа с басейн и градина. Цена: 1 долар.“

„Глупости – помислил си той, – сигурно редакторите на вестника са изпуснали няколко нули. Или някой скучаещ богаташ си прави майтап с хората“. И изхвърлил вестника.

Но когато тръгнал да се прибира, на един осветен булевард пред погледа му изникнал билборд с нещо познато. Същата обява! „Шантава работа – казал си човекът. – Явно не е грешка. Значи остава да е някой майтапчия. Но защо пък ще дава толкова пари за реклама само за да се шегува с хората? Е, негова си работа... Но пък къщата наистина е страхотна. Утре ще мина оттам, само да я погледна. Така или иначе никога няма да живея в такава красива къща.“
На другия ден беднякът се запътил към богаташкия квартал, в който се намирала красивата къща от обявата. И когато пристигнал на адреса, видял, че пред входната врата стои табела с надпис: „Продава се. Цена: 1 долар“.

Този път вече любопитството му било сериозно провокирано. „Ще позвъня и ще попитам. Какво толкова. Най-много да ме изгонят.“

Вратата отворила млада привлекателна жена.
– Какво обичате? – казал тя с усмивка на лицето.
– Ами, аз... такова... за обявата. Сигурно има някаква грешка...

– Не, няма грешка.
– Ама наистина ли цената е 1 долар?
– Точно така. Това е цената. Ако искате, влезте да огледате.

Човекът влязъл неуверено, обиколил просторната дневна, надникнал към градината и след малко извадил една смачкана банкнота от джоба си. Жената отново се усмихнала и му стисна ръката.

– Е, вече сте новият собственик на този дом. Утре ще уредим формалностите. Честито!

Бедният човечец още не можел да повярва на късмета си.
– Госпожо, моля ви, кажете ми все пак... Защо продадохте тази разкошна къща за 1 долар. Наистина не разбирам...

– Съпругът ми почина и остави завещание, в което се казва, че трябва да продам къщата, а парите от продажбата да преведа на любовницата му. Не можех да не уважа последната му воля. И между другото, за половин година вие сте единственият, който се отзова на обявата.

„Е, добре, че дойдох и се престраших да позвъня на вратата – помислил си въодушевено мъжът, все още не вярвайки на случващото се. – Явно чудесата се случват. Просто трябва да опиташ, когато видиш шанса... колкото и невероятен да изглежда той...“

Трябва да желаеш, за да действаш, и да действаш, за да бъдеш щастлив.
Клод Адриан Хелвеций

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 pritchi new price650x650 30 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq 03 2024 min

Промоцията продължава до 18 март 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki