Gnezdoto.net
В памет на Колийн Маккълоу. Да си припомним нейните най-вълнуващи мисли за живота и любовта снимка: authors.simonandschuster.ca

В памет на Колийн Маккълоу. Да си припомним нейните най-вълнуващи мисли за живота и любовта

Днес, на 29.01.2015 г., великолепната писателка Колийн Маккълоу напусна този свят завинаги. Тя остави след себе си 25 незабравими романа, сред които "Птиците умират сами", "Вяра, надежда, любов", "Безкрайният път към дома"... Нека си припомним някои от най-вдъхновяващите й цитати...

1. Любовта и омразата са жестоки. Само симпатията може да бъде мила.

2. Има една легенда за птичката, която пее само веднъж в живота си, но по-сладко от всяко друго създание. Още щом напусне гнездото си, тя дири трънлив храст и няма покой, докато не го намери. Тогава запява сред безпощадните му клони, притискайки гръд към най-дългия им и остър шип, за да умре, извисена над своята агония, надпяла и чучулигата, и славея. Възхитителна песен, заплатена с живота.
Защото най-хубавото се добива с цената на голяма болка... или така е според легендата. Птичката с тръна в гърдите следва неумолим закон. Сама не знае какво я кара да забие шипа в гърдите си и да умре, пеейки. Когато острият трън я пронизва,тя не подозира, че я очаква смърт; само пее и пее, докато не й останат сили да издаде нито звук повече.
Но ние, когато ние си забиваме шипа в гърдите, знаем. Разбираме. И пак го правим. Все пак го правим.

3. Страшно е един-единствен човек да означава за теб толкова много и толкова различни неща.

4. Ничии амбиции не са толкова благородни, че да оправдаят едно разбито човешко сърце

5. Никой не вижда действителността, когато гледа в огледалото. Поне не цялата действителност.

6. ...Защото само онзи, който се е подхлъзнал и паднал, познава неравностите по пътя.

7. Има нещо в тях, което ви кара да смятате, че да се нуждаеш от жена, е слабост. Не искам да кажа жена за леглото, а жена, която да ви е необходима, истински да ви е необходима.

8. Всеки от нас носи в себе си нещо, от което не може да се отрече, дори то да ни кара да вием от болка и да призоваваме смъртта. Такива сме си и това е!

9. Възрастта носи мъдрост; но също така носи и естествена благодарност за щастието да споделиш живота си с някого, когото обичаш.

10. Нищо не ти се дава без някакъв скрит в него недостатък. Просто го приеми.

Поклон!

Вижте още: Уроците на Габриел Гарсия Маркес


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki