Gnezdoto.net

Откъснатите цветя на България - химн на българските емигрантски деца

Химн на eмигрантските деца по света разчувства българите, пръснати по цял свят само дни преди националния празник 3-ти март. Песента е записана в Ню Йорк от Виктор Велинов, който е на 8 години.

От малък непрекъснато нещо пее, измисля, съчинява... През пролетта на 2014-та година, когато разбира, че майка му е купила билети за ваканция в България и за трети път в живота си ще се върне в историческата си родина, екзалтиран и вдъхновен, съчинява своята песен за България.

Музиката е изцяло негова, а за текста му помага майка му, Кристина Велинова - поетеса, която има записани не малко песни.

За Виктор, роден и живеещ в Ню Йорк, незасегнат от проблемите на българския бит, България е раят на земята! До четири годишна възраст вярва, че България е на небето - тъй като до нея се стига със самолет, пише bulgariasega.

Мечтае един ден, когато порасне да се върне в България и да живее на село; да гледа животни в Трънския край, откъдето е дядо му, иска да направи приют за всички бездомни животни, така, че да няма страдащи и убивани.

Източник: standartnews.com

Вижте още: 13 УНИКАЛНИ ФОТОГРАФИИ НА БЪЛГАРКАТА - БОГИНЯ, МАЙКА И ЖЕНА

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВИДЕО"

vig vsi4ki