Gnezdoto.net

Ужасът на глобалното затопляне - заснет!

Непрекъснато чуваме да се говори за глобалното затопляне. За вредните емисии, които индустрията отделя. За начина, по който се променя климатът на Земята. Но малко от нас си дават реална сметка за ужаса на всичко случващо се... и за скоростта, с която то се случва!

Джеймс Балог, Адам ЛеУинтър и Джеф Орловски имат редкия шанс да заснемат нагледно доказателство за мащабите на глобалното затопляне. Те запечатват на своята камера откъсването на ледник близо до град Илулисат на западния бряг на Гренландия. За около 75 мин. ледникът, широк близо 5 км и висок над 900 м, изчезва под водата. За да добиете представа за мащаба му, представете си о-в Манхатън...
Още по-страшна е следната статистика: за периода 2001-2010 г. са се откъснали повече ледници, отколкото за предишните 100 години!

Надяваме се колкото е възможно повече хора да изгледат този клип. Може би така думите "глобално затопляне" ще спрат на звучат като някаква абстракция и ще получат вниманието на всеки един от нас. Защото Земята и децата ни го заслужават!

001
 
002
 

Kлипът е част от документалния филм "Chasing Ice" ("Да преследваш леда"), получил редица международни отличия. 

Вижте още: Леонардо ДиКаприо призовава за внимание върху глобалното затопляне!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВИДЕО"

vig vsi4ki