Gnezdoto.net

"Ако видиш нещо - КАЖИ нещо!"

Един социален експеримент показва как хората реагират когато видят насилие над жена от мъж и как, когато ролите са разменени и потърпевш е мъжът. Това е проблем за, който трябва да се говори, проблем, от който страдат над 1 милион жени всяка година по света. Но мъжете също са жертви на физическо насилие.
Някой мъж, някъде на всеки 37 секунди става жертва. Но те са твърде засрамени и не споделят, нито говорят открито, че са жертви на насилие от техните партньорки.

Този социален експеримент показва, че обществото е настроено да защити жертвата и да я разбере. Така че няма от какво тя да се срамува, ако не се чувства защитена, ако се чувства пренебрегната и унижавана, тя трябва да си потърси правата и да си помогне.

След като момичето и момчето си смениха ролите и тя започна да го напада и да му посяга – реакцията на случайните минувачи беше коренно различна. Те наблюдаваха отстрани и не посмяха да се намесят.

Трудна е за вярване, че толкова много хора решиха да помогнат на това момиче, че не стояха отстрани и не гледаха цирка и сеира, както може би сме свикнали да се случва. Но когато момчето стана жертва на насилие от страна на своята приятелка, хората само се споглеждаха и отминаваха, никой не помогна.

Защо хората помогнаха на жената, но не и на мъжа?

Ако този експеримент се направи в България, какви според теб ще бъдат резултатите?

Ако си против насилието като цяло, сподели това видео! Нека разпространим тази кауза, нека се говори за този проблем! Той съществува.

Мотото на видеото гласи: „Ако видиш нещо – КАЖИ нещо!"

Вижте още: ДА КАЖЕМ НЕ! НА ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ - БЪЛГАРСКИЯТ ВАРИАНТ


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВИДЕО"

vig vsi4ki