Gnezdoto.net

Как един бездомник похарчи дарените му 100 долара

Това е една страхотна история, която за броени дни обиколи мрежата. Една история с неочаван край, която трогна милиони хора. Една история, която ще ви накара да преосмислите много от клишетата на нашия модерен свят.

Какво би направил един бездомник, ако изненадващо получи цели 100 долара? Моментално ще отиде в най-близкия магазин и ще купи алкохол, бихме отговорили ние. Със същото подозрение започва и експериментът на американеца Джош Лин дни преди Коледа, който той заснема със скрита камера и качва в своя YouTube канал.

Джош дава 100 долара на бездомен мъж и започва да го следва със своята камера. Да, мисли си той, ще се окажа прав. Томас се запътва точно към магазин за алкохол и след малко излиза с пълна чанта. По-късно обаче, Джош остава изумен от неочаквания развой на събитията. Оказва се, че бездомникът е похарчил цялата сума за другите бездомници. Чантата му е пълна с храна и дребни подаръци, които той раздава на своите братя по съдба.

Торгнат от добротата на Томас, Джош се връща при него и му признава за своя експеримент. На въпроса защо е помислил за другите вместо за себе си, бездомният мъж отговаря просто: „Има неща, които не могат да се купят с пари. Щастлив съм от това, което правя." Томас разказва как се е озовал на улицата. Той е бил принуден да напусне работата си, за да се грижи за болния си баща. После се наложило да продадат и жилището си за покриване на разноските по лечението. „Много хора в моето положение са просто жертви на обстоятелствата", допълва той.

Джош е толкова трогнат от историята на Томас, че стартира кампния за събиране на средства, които да дадат шанс за ново начало на бездомния мъж. Само за няколко дни са събрани над 100 хиляди долара, а видеото е гледано над 23 милиона пъти.

Адресът на кампанията е https://www.indiegogo.com/projects/help-thomas-to-get-a-fresh-start


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВИДЕО"

vig vsi4ki