Gnezdoto.net

Как две момчета в София сервираха на бедните

Никога не е късно да направиш добро. Дори и да е малко, пак е добро. За някой може да е малко, за друг е огромно. Важното е да искаш да го направиш.

„Не е трудно да си добър. Стига наистина да искаш, а не защото знаеш, че е хубаво." – разказват в интервю за сайта Lentata двете момчета от София, които разбуниха мрежата с едно свое видео – те, облечени като сервитьори, поднасят храна на бездомните по софийските улици.

Ето как започнало всичко. Георги и Божидар искали да направят някакъв видео проект, но решили, че могат да го съчетаят и с нещо добро и полезно. Така се родила идеята да нахранят бедните. Знаят, че тези хора са в тежко положение и че това е просто един малък жест към тях, но какво пък, дори и само да ги накарат да се усмихнат...

Те искат да напомнят на хората, че всеки бездомник има своята тъжна история и че много от тях са образовани и интелигентни хора, които просто са попаднали в тази ситуация поради някаква сложна житейска ситуация.
„Нека хората да не ги подминават. - казват Георги и Божидар. – Да помислят дали могат да помогнат - било то с мотивиращ разговор, с дом, с възможност за работа или нещо друго и, ако могат, да не си и помислят да пропуснат да го направят."

След огромния медиен и обществен интерес, двамата ученици споделят, че биха направили отново нещо подобно, тъй като с тях вече са започнали да се свързват хора, които искат също да помогнат.

Кой знае, може пък от този обяд за бедните да започне нещо много по-голямо.

Ние ги поздравяваме от все сърце и им желаем успех във всяко тяхно начинание.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin new pr 650x650 30 min

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 30 ноември 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВИДЕО"

vig vsi4ki