Gnezdoto.net

Дани МакАскил – живот на ръба!

Не е нужно да се интересувате от планинско колоездене, за да сте чували за Дани МакАскил. Това, което той прави със своя велосипед е на границата на невъзможното. Той прави неща, които реално не могат да се изпълнят. И които трудно се побират в човешкия ум. Той просто е магьосник. Но за него това е животът - забавление, риск и любимо хоби, превърнало се в професионално занимание.

„Ясно е, че може да се случи нещо и някой дори може да умре. Но забавлението измества тези мисли. Това е обмислен риск. За мен няма значение дали ще прелитам над стена, висока 1 м. или над такава от 100 м., тъй като не виждам причина защо трябва да падна." – казва преди време шотландецът по повод своите опасни изпълнения.

В последното си видео The Ridge Дани отвежда колелото си до родното си място – шотландският остров Скай, за да направи едно предизвикващо смъртта изкачване на хребета Cuillin.

За нас остава удоволствието от невероятно красивите гледки и леко ускоряване на пулса. И вдъхновението на един човек, който преследва мечтата си и живее на ръба.

Дани МакАскил стана популярен само за една нощ със свой клип, публикуван в YouTube, който е гледан от 30 млн души по цял свят.

Когато качва първото си видео в YouTube, младият колоездач изобщо не е предполагал какво ще последва: „След като заснехме видеото, нямах никаква идея какво ще се случи след това. Мислех си, че може би ще представлява интерес за онези, които се интересуват от планинско колоездене и интересните трикове, които се изпълняват с колелета, но определено не съм мислил, че животът ми ще се промени".

По онова време той работи като механик на велосипеди в Единбург. А днес, светът следи със затаен дъх всяко негово ново изпълнение.

В резултат на своето занимание, Дани три пъти чупи ключица, къса менискус и претърпява операция заради увреден хрущял между прешлените на гръбначния стълб. „Контузиите са единственото нещо, което наистина ме дърпа надолу" – казва той.

Вижте още: КАКЪВ ПРЕКРАСЕН СВЯТ!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВИДЕО"

vig vsi4ki